«Γιάννης Σπανός, μια διαδρομή» Αργυρώ Καπαρού, Ερωφίλη & Άννα Ψαρρά Κεντρί – Γαλαξίδι, Σάββατο 3 Ιουλίου

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021

Μετά από τη βαθιά ανθρώπινη και υψηλών προδιαγραφών παράσταση που μας χάρισε το περασμένο Σάββατο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, έρχεται άλλη μια ξεχωριστή, νοσταλγική βραδιά αφιερωμένη στον συνθέτη Γιάννη Σπανό, με ερμηνεύτριες την Αργυρώ Καπαρού και την Ερωφίλη, στο Γαλαξίδι, το Σάββατο 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2021.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ακολουθεί τη διαδρομή του συνθέτη, από την Ελλάδα, στο Παρίσι της δεκαετίας του ΄60, την επιστροφή στην πατρίδα του ως εμπνευστή της μουσικής σκηνής του «Νέου κύματος», αλλά και τη συνέχεια της λαμπρής δημιουργικής του πορείας ως τη δεκαετία του ’80, πατώντας επάνω στα βήματα της τρυφερότητας και της δυναμικής των τραγουδιών του συνθέτη.

Η Αργυρώ Καπαρού και η Ερωφίλη έχουν συνεργαστεί με τον συνθέτη και γνώρισαν το πλούσιο ρεπερτόριό του, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται οι μελοποιήσεις του στίχων περισσότερων από τριάντα ποιητών και στιχουργών, όπως ο Νίκος Καββαδίας, ο Κωστής Παλαμάς, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Πυθαγόρας, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μάνος Ελευθερίου, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Κώστας Κωτούλας, η Τασούλα Θωμαϊδου κ.ά.

Στην παράσταση αυτή, η Αργυρώ Καπαρού και η Ερωφίλη ερμηνεύουν τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού, με τον τρόπο που τους δίδαξε ο ίδιος ο συνθέτης, προσφέροντας μας τη χαρά της ακρόασης των τραγουδιών αυτών που τόσο αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από όλους μας εδώ και πολλά χρόνια.

Η ηθοποιός Άννα Ψαρρά, με την αφήγησή της ανάμεσα από τα τραγούδια, ξετυλίγει το πολύ ενδιαφέρον και γοητευτικό νήμα της ζωής του συνθέτη.

Η Ευαγγελία Μαυρίδου επιμελείται την 3μελή ορχήστρα που συνοδεύει τις τρεις καλλιτέχνιδες σε αυτό το αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Σπανό.

Κεντρί / Γαλαξίδι

Σάββατο, 3 Ιουλίου, ώρα 21:15

Εισιτήρια: 10 €, 5 € (φοιτητικό / ανέργων / 65+)

Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά από την Ticket Services, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.ticketservices.gr/event/festival-delfon-2021-giannis-spanos/?lang=el

Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” 2021

Για περισσότερες πληροφορίες:

Φεστιβάλ Δελφών – Delphi Festival