Γιάννης Κορίζης: “…Ο σωστός δημιουργός πρέπει να έχει γνώση όλων των φασμάτων της μουσικής τέχνης, γιατί έτσι μόνο είναι ολοκληρωμένος”

“…Πολύ σημαντική θεωρώ τη συνάντησή μου με το Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του προ ολίγων μηνών, με αφορμή τη διασκευή που είχα κάνει στο τραγούδι του “Μενεξεδένια τα βουνά”. Όσα είπαμε αυτές τις ώρες θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και στην ψυχή μου”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Σίγουρα το πρώτο που θυμάμαι είναι οι κιθάρες του πατέρα μου και το πιάνο της μητέρας μου! Έπαιρνα κι εγώ μια κιθάρα και προσπαθούσα να παίξω, μάταια βέβαια τότε(γέλια). Μεγάλωσα με ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη!Γενικά θεωρώ ότι ο σωστός δημιουργός πρέπει να έχει γνώση όλων των φασμάτων της τέχνης, γιατί έτσι μόνο είναι ολοκληρωμένος!

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα καινούργιο τραγούδι που λέγεται “Πάλι σιωπηλά”, θέλετε να μας μιλήσετε γι’ αυτό; Ναι φυσικά! Το “Πάλι σιωπηλά” κυκλοφορεί απο το Ogdoo Music Group και είναι σε στίχους του Δημήτρη Κορίζη και μουσική δική μου! Πραγματεύεται το αιώνιο και ανεξάντλητο θέμα του έρωτα που παλινδρομεί απο το σκοτάδι του ανεκπλήρωτου στο φως της απόλυτης ευδαιμονίας. Ελπίζω να σας αρέσει!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Αποφευγώ να μιλάω εγώ για την πορεία μου, προτιμώ να το αφήνω στην κρίση του κόσμου! Ωστόσο θα σας πω ότι ως τώρα υπήρξαν πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι στον δρόμο μου που με βοήθησαν! Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο Μίλτο Πασχαλίδη, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα στον “χώρο” και ο οποίος με βοήθησε με τη συμμετοχή του στο album μου “Καράβια χάρτινα” αλλά και με τη γενικότερη στάση του και συνεργασία μας μετέπειτα! Πολύ σημαντική επίσης θεωρώ την συνάντησή μου με το Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του προ ολίγων μηνών, με αφορμή τη διασκευή που είχα κάνει στο τραγούδι του “Μενεξεδένια τα βουνά”, όσα είπαμε αυτές τις ώρες θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και την ψυχή μου!

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Τίποτα απο τα δύο! Όλα είναι μέσα στη ζωή! Το αν θα επιτύχεις εξαρτάται απο το πως θα διαχειριστείς την οποιαδήποτε αποτυχία, μια δύσκολη στιγμή αν θέλετε καλύτερα, γιατί η αποτυχία είναι “βαριά” λέξη!

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα τωρινά talent show -λόγω και της κατάρρευσης της δισκογραφίας- δε βοηθούν στο χτίσιμο μιας σταθερής πορείας, αλλά μιας εφήμερης! Δε θα το πρότεινα σε κάποιον που θέλει να “χτίσει” πάνω σε στέρεες βάσεις, εκτός αν επιθυμεί τη δημοσιότητα σε μικρό χρονικό διάστημα! Αν το κινητρό του είναι μόνο να γίνει “γνωστός” μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι άλλο, εκτός των τεχνών!

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Πολλές συνεργασίες ονειρευόμουν και ονειρεύομαι! Κάποιες απο αυτές τις έχω πραγματοποιήσει ήδη, κάποιες είναι στα σκαριά! Αλλά γενικά μου αρέσει να συνεργάζομαι και με ανθρώπους που είναι εκτός του δικού μου μουσικού “πεδίου”- όπως έκανα με τον Παναγιώτη Λάλεζα που είναι ο σημαντικότερος δημοτικός τραγουδιστής μας αυτή τη στιγμή- γιατί αποκομίζω πράγματα μαθαίνοντας και άλλους τρόπους ερμηνείας και έκφρασης της τέχνης!

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αρχικά να σας πω ότι ετοιμάζω νέα τραγούδια στο studio και ωραίες συνεργασίες με ανθρώπους που εκτιμώ! Σε δεύτερη φάση -αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες- θέλουμε να οργανώσουμε κάποια live!

Βιογραφικό Γιάννη Κορίζη: Ο Γιάννης Κορίζης γεννήθηκε στις 8/7/1998 στην Αθήνα,ενώ μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας!Είναι τραγουδοποιός,ερμηνευτής,ενώ παράλληλα είναι φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά!Η πρώτη του παρουσία στη δισκογραφία ήταν τον Νοέμβριο του 2016,όταν κυκλοφόρησε το single ¨Το θεριό¨ απο το Ogdoo Music Group,το οποίο γνώρισε επιτυχία και αγαπήθηκε απο τον κόσμο!Το πρώτο του album ¨Καράβια χάρτινα¨ κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 απο το Ogdoo Music Group,με τη συμμετοχή του αγαπημένου τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη!!Σχεδόν 1 χρόνο αργότερα,τον Απρίλιο του 2018,βγήκε στον αέρα το ¨Γιατί δεν μ’ άκουσες ποτέ¨,άλλοένα single του σε συνεργασία αυτή τη φορά με τον κορυφαίο δημοτικό τραγουδιστή Παναγιώτη Λάλεζα!!Ήδη μετρά συμμετοχές σε αρκετές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις,με την πιο πρόσφατη να είναι η guest εμφάνισή του στον Σταυρό του Νότου,στο πλευρό του Μίλτου Πασχαλίδη!Πριν απο μερικούς μήνες παρουσίασε στο κοινό ένα καινούριο project του,τη μουσική παράσταση ¨Τώρα χαράζει αλλιώς¨,μια παράσταση γέματη τραγούδια,λόγια,μουσικές και αφηγήσεις!!Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφόρησε τα “Μενεξεδένια τα βουνά” του Μίκη Θεοδωράκη σε διασκευή που αγαπήθηκε απο τον κόσμο!Μεσα στον χειμώνα που μας πέρασε συνεργάστηκε με τη Λαική ορχήστρα “Μίκης θεοδωράκης” και το μικρο μουσικό σύνολο “Λιποτάκτες” του Μίκη Θεοδωράκη ως guest!