Γιάννης Αδάμος: “Ο Ανθρωπάκος είναι ένα τραγούδι που απεικονίζει τουλάχιστον στα δικά μου μάτια τον Έλληνα…”

“Ετοιμάζω εμφανίσεις ανά την Ελλάδα με την acoustic παράσταση αλλά και με το full band και μία ακόμη κυκλοφορία ενός τραγουδιού από τον επερχόμενο δίσκο.”

Καλώς ήρθες στο Polismagazino.gr. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Καλώς σάς βρίσκω. Γράφω στίχους, μουσική, τραγουδάω ό,τι με τρώει μέσα μου προσπαθώντας να δημιουργήσω το δικό μου κόσμο ο οποίος ασχολείται κατά βάση με τον ανθρωπάκο και τον εξευτελισμό του στο σήμερα.

Subscribe:   Buy/Stream: http://hyperurl.co/listenanthropakos 

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Ξεκίνησα  από μικρή ηλικία περίπου στα δώδεκα μου. Πρώτα ερεθίσματα ήταν το ρεμπέτικο τραγούδι και τα δημοτικά Θεσσαλίας. 

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Όταν ήμουν πολύ μικρός ακούγοντας τον παππού μου να τραγουδάει ένα δημοτικό τραγούδι το Σηκώνομαι πολλά πρωί.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Κάποια στιγμή περίπου στα 15 μου είχαμε κάποιες οικονομικές δυσκολίες που με οδήγησαν να σταματήσω το ωδείο που παρακολουθουσα έτσι ήμουν πολύ στεναχωρημένος τόσο πολύ που η μόνη στιγμή μου ήμουν λίγο καλύτερα ήταν μόνο όταν έπαιζα μπουζούκι. Τότε κατάλαβα ότι θα είναι η πίστη συντροφιά και παρηγοριά μου. 

Επίσημη ιστοσελίδα: https://giannisadamos.gr/

Follow:


 

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Μουσικά ήταν η ρεμπέτικη και κυρίως η μουσική της Σμύρνης όπως και η Δημοτική μουσική της Θεσσαλίας. Σίγουρα στην μουσική μου έχει παίξει μεγάλο ρόλο οι πολλές ώρες που έχω περάσει με τους παππούδες μου οι οποίοι πάντα σιγοτραγουδούσαν και οι κουβέντες που είχα μαζί τους σχεδόν για όλα τα θέματα τότε που ζούσαν.

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Όχι καθόλου νομίζω και από τα δύο έχω να διδαχθώ και κάτι.

ΒΟΥΗ music productions on FB:  https://www.facebook.com/bouhmusicproduction/ 

INSTAGRAM:  https://www.instagram.com/vouh_music_productions 

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. Η πιο πρόσφατη είναι ο Ανθρωπάκος ένα τραγούδι το οποίο θα είναι στον νέο μου δίσκο.  Πρόκειται για τον άνθρωπο του σήμερα, τον Έλληνα του σήμερα όπως τον αντιλαμβάνομαι και όπως τον βιώνω στην καθημερινότητα μου. Είναι τραγούδι που απεικονίζει τουλάχιστον στα δικά μου μάτια τον Έλληνα και όλα αυτά που του φταίνε.

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Είναι πάντα δικοί μου. Ενοργχηστρωτικά μόνο σε κάποια τραγούδια μου έχει συμβάλει η μπάντα μου.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Εμφανίσεις ανά την Ελλάδα με την acoustic παράσταση αλλά και με το full band και μία ακόμη κυκλοφορία ενός  τραγουδιού από τον επερχόμενο δίσκο.

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion