Γεωργία Βαλαβάνη: “Καθοριστική στιγμή στην καριέρα μου ήταν η επαφή με το Δημήτρη Βαρσαμίδη που μου εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του”

“Αυτόν τον καιρό βρισκόμαστε με τον παραγωγό μου στο στούντιο ετοιμάζοντας άλλα δύο τραγούδια του συνθέτη και στιχουργού Δημήτρη Βαρσαμίδη. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα και με τα δύο που ετοιμάζουμε γίνονται έξι.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Στο σπίτι μας όλη μέρα οι δικοί μου άκουγαν μουσική. Τους άρεσε να ακούνε λαϊκά τραγούδια και έτσι κι εγώ αγάπησα από πολύ μικρή τη λαϊκή μουσική. Αυτό όμως που με εντυπωσίασε πάρα πολύ και έχει μείνει βαθιά στη μνήμη μου ήταν όταν ήρθε σπίτι ο θείος μου που είναι γνωστός τραγουδιστής και σε ένα γλέντι άρχισε να τραγουδάει. Χωρίς μουσική, μόνος του. Είχα εντυπωσιαστεί τόσο που το όνειρό μου απο εκείνη τη στιγμή ήταν να του μοιάσω και να γίνω κι εγώ τραγουδίστρια.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πολύ την Πίτσα Παπαδόπουλου, την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με το Μανώλη Καραντίνη.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Τραγουδάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήταν το μεγάλο μου όνειρο να γίνω τραγουδίστρια και ευτύχησα να γίνει πραγματικότητα. Ασχολούμαι επαγγελματικά πέντε χρόνια τραγουδώντας σε διάφορους χώρους. Η καθοριστική στιγμή στην μικρή αυτή καριέρα ήταν όταν ήρθα σε επαφή με τον Δημήτρη Βαρσαμίδη και μου εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι να σταθώ αντάξια της εμπιστοσύνης του.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα talent show θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να αναδειχθούν νέα ταλέντα. Θα το πρότεινα στο καθένα. Επίσης, θα το δοκίμαζα κι εγώ.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Το όνειρό μου είναι να συνεργαστώ με την Πίτσα Παπαδόπουλου. Τη λατρεύω.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Φυσικά και είναι ανάγκη. Όπως ο μουσικός κάνει σπουδές έτσι και ο τραγουδιστής πρέπει να κάνει τις ανάλογες σπουδές και μάλιστα τα μαθήματα ορθοφωνίας δεν σταματούν ποτέ. Σε βοηθούν να συντηρείς σε καλό επίπεδο την φωνή σου.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Φυσικά και υπάρχουν. Οι περισσότεροι έχουν πάρα πολλές γνώσεις και εκτός από τις σπουδές τους ασχολούνται και αμέτρητες ώρες την μέρα με τη μουσική.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτόν τον καιρό βρισκόμαστε με τον παραγωγό μου στο στούντιο ετοιμάζοντας άλλα δύο τραγούδια του συνθέτη και στιχουργού Δημήτρη Βαρσαμίδη. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα και με τα δυο που ετοιμάζουμε γίνονται έξι. Επίσης τον Νοέμβριο που μας πέρασε θα εμφανιζόμουν σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, αλλά προέκυψε το Lockdown. Θα ξεκινήσουν όμως στο ίδιο μαγαζί μόλις μας το επιτρέψουν.