Βάσω Κανιώτη: “…φυσικά και θα εμβολιαστώ, θέλω όσο όλοι μας να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε”

“Προσπαθώ να παραμένω αισιόδοξη, συνεχίζοντας παράλληλα να γράφω και να ζωγραφίζω, περιμένοντας να επανέλθει η κανονικότητά μας και να δω πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα που μου έχουν λείψει, όπως επίσης και να ταξιδέψω”

Η Βάσω Κανιώτη, ποιήτρια ραδιοφωνική παραγωγός, ανακρίνεται από τη δημοσιογραφική ομάδα του polismagazino.gr

“Θέλω να στείλω πολλές ευχές για τις γιορτές και τη νέα χρονιά, ευχές για υγεία που είναι και το σημαντικότερο αγαθό, για αγάπη, για ευτυχία

Το εμβόλιο οσονούπω φτάνει στη χώρα μας. Θα εμβολιαστείτε; Εάν η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι είναι ένα εμβόλιο που μπορεί να βγει σε κυκλοφορία χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες φυσικά και θα εμβολιαστώ, θέλω όσο όλοι μας να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε.

Τι κοινωνία ανθρώπων περιμένετε να αντιμετωπίσετε την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού; Μία κοινωνία περισσότερο αλληλέγγυα, με περισσότερη κατανόηση για τους ανθρώπους γύρω μας και ίσως λίγο πιο αγαπημένη, χωρίς να τρωγώμαστε για το τίποτα.

Μουσεία, Θέατρα, μουσικές σκηνές, κινηματογράφοι, Gallery και τόσοι άλλοι πολιτιστικοί χώροι. Ποιο είναι το μέλλον τους; Θέλω να πιστεύω ότι με την κατάλληλη στήριξη από πλευράς της πολιτείας αλλά και με τη δίψα του κόσμου για τέχνη και πολιτισμό όλοι αυτοί οι χώροι θα μπορέσουν σιγά σιγά να ανακάμψουν και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά μας.

Πως περνάτε το χρόνο σας στην απομόνωση και στην καραντίνα; Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να μοιράζεται στιγμές με φίλους και με την καραντίνα αυτό είναι κάτι που μου έχει λείψει. Από την άλλη προσπαθώ να παραμένω αισιόδοξη, συνεχίζοντας παράλληλα να γράφω και να ζωγραφίζω, περιμένοντας να επανέλθει η κανονικότητά μας και να δω πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα που μου έχουν λείψει όπως επίσης και να ταξιδέψω.

Περιγράψτε μας ένα γεγονός που θα σας μείνει αξέχαστο από τη χρονιά του 2020; Νομίζω το 2020 είναι μία χρονιά που γενικότερα θα μας μείνει αξέχαστη. Παρόλα αυτά θέλω να κρατήσω κάτι πιο αισιόδοξο και αυτό είναι η αλληλεγγύη που πολλοί άνθρωποι έδειξαν για τους συνανθρώπους τους. Είναι ένα γεγονός που φέρνω στο μυαλό μου κάθε φορά που με παίρνει από κάτω.

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Θέλω να στείλω πολλές ευχές για τις γιορτές και τη νέα χρονιά, ευχές για υγεία που είναι και το σημαντικότερο αγαθό, για αγάπη, για ευτυχία και με το καλό να λήξει όλη αυτή η παράλογη κατάσταση που ζούμε και να μπορέσουμε να βγούμε από τα σπίτια μας λίγο καλύτεροι άνθρωποι από όσο μπήκαμε.