Βασιλική Γκόγκου-Πανταζίδου: “Η τέχνη όταν διαιρείται πολλαπλασιάζεται. Πρόκληση για εμένα είναι ο εγκλεισμός να γίνει δημιουργία”

Θέλω να στείλω μέσω της ζωγραφικής μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ.

Αξιοποιώ την καραντίνα στο έπακρο δουλεύοντας το θέμα ”Τα κορίτσια του Κοβιτ” Covid 19 girls όπου οι Κοβιτσες μου που βρίσκονται σε κατάσταση απομόνωσης ασχολούνται με κάτι.


Κατάγομαι από το Ν. Γυναικόκαστρο Κιλκίς, τρίτης γενιάς θρακιώτισσα προσφύγων από την Ανατολική Θράκη.


Σπούδασα Βιβλιοθηκονομία στο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης και εδω και τριάντα χρόνια διαμένω στη Ν. Καλλικρατεια Χαλκιδικής παντρεμένη με δυο γιους εκπαιδευτικούς.

Η αγάπη μου για τη ζωγραφική πάντα υπήρχε μέσα μου όμως οι οικογενειακές και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου άφηναν ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ.
Όταν πριν από δέκα χρόνια έφυγαν τα παιδιά μου για σπουδές ξεκίνησα μαθήματα στο εργαστήριο του Δήμου Ν. Προποντίδας όπου η δασκάλα μου διακεκριμένη ζωγράφος κα. Στέλλα Νίνου-Καραπαυλου με βοήθησε να εξελιχθώ.
Το καλοκαίρι δουλεύω στον τομέα του τουρισμού και το χειμώνα ασχολούμαι με τη ζωγραφική στο σπίτι. Με δασκάλους την ψυχή και το μυαλό μου έχω δημιουργήσει πάνω από εκατό έργα.


Πριν δύο χρόνια λειτούργησα το νέο μου κατάλυμα το ”ARTISTIC RENT ROOMS AND APARTMENTS” και το έχω διακοσμήσει με δικά μου έργα.
Το χρώμα είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει καθώς και η ρεαλιστική ζωγραφική τεχνικές που χρησιμοποιώ είναι με πινέλα, σπάτουλα και με τα δάχτυλα. Δουλεύω σε καμβάδες με λαδί.


Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στα Ν. Μουδανια.

Αξιοποιώ την καραντίνα στο έπακρο δουλεύοντας το θέμα ”Τα κορίτσια του Κοβιτ” Covid 19 girls όπου οι Κοβιτσες μου που βρίσκονται σε κατάσταση απομόνωσης ασχολούνται με κάτι.

Συγχρόνως γράφω και ένα ποίημα για την κάθε μια όπου δείχνει την κατάσταση της.
Αγαπώ τους ανθρώπους-καλλιτέχνες τους θαυμάζω και τους αναγνωρίζω.


Μισώ τη ζήλια τον κακό ανταγωνισμό και την πονηρία. Πιστεύω ότι η τέχνη όταν διαιρείται πολλαπλασιάζεται.

Πρόκληση για μένα είναι ο εγκλεισμός να γίνει δημιουργία.
Το μελλοντικό μου σχέδιο είναι όταν έρθουμε σε κανονικούς ρυθμούς να κάνω ατομική έκθεση.

email : [email protected]
Facebook Vasiliki Pantazidou