Αφροδίτη Χηνοφώτη: “Όλα συμβαίνουν σε ένα ερωτικό και ρομαντικό παραμύθι. Το παραμύθι της ζωής μας”

«Ικέτες της Φωτιάς»: Πιστεύω ότι το βιβλίο μου… είναι ένας θησαυρός πολύπλευρης γνώσης, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής! Δοσμένο με ευαισθησία και σεβασμό για τον άνθρωπο!

Κα. Χηνοφώτη πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας «Ικέτες της Φωτιάς». Τι πραγματεύεται;

Θα αναφερθώ στον επίλογο, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου μου! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντιπροσωπεύεται ένα βιβλίο 585 σελίδων…. Όμως, “Όλα συμβαίνουν σε ένα ερωτικό και ρομαντικό παραμύθι”. Το παραμύθι της ζωής μας! Οργίλος και σωστό ρεμάλι, έκφυλος και δολοφόνος παιδιών, ανώμαλος ο σύζυγος της Σάρας, σουλτάνος Ελ Ζεχίρ, την τραβάει σε χώρες αχαλίνωτες σε πυρκαγιές άσβηστες, σ’ αυτές τις ερημιές της ψυχής και της ζωής του για να βρει μαζί του το θάνατο.

Σε πελάγη που φαινομενικά δεν την αφορούν, όμως το ουράνιο πάθος των ψυχών και των ειδώλων της έκφρασης, θα περάσει ακαριαία μέσα από τον ομφάλιο λώρο η πνοή της, η ψυχή της μάνας Σάρα, στην κόρη της την Σιλά.

Οι περιπέτειες και η επανάληψη της αιωνιότητας, είναι γεμάτες ρομαντισμό, τρυφερότητα μέσα στο άγριο αυτό ερωτικό και συνάμα θλιβερό παραλήρημα της ζωής μας! Έτσι οι δαιδαλώδεις εκφράσεις της Σιλά φτάνει στην απελευθέρωση του πάθους και των επιθυμιών της.

Ποια ήταν η αφορμή για να γράψετε το βιβλίο;

Είναι οι ενοράσεις μου, οι σκέψεις μου και η Αγάπη που νιώθω για τον άνθρωπο. Και εν προκειμένου για το ζευγάρι, τον άνδρα και την γυναίκα. Η εξέλιξή τους μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής και η κατάληξη στις σχέσεις τους μεταξύ τους! 

Έχετε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα του βιβλίου σας; 

Βεβαίως, ήδη το ανέφερα στην παραπάνω ερώτηση σας. Έχω πολλά κοινά με την Σιλά, την ηρωίδα μου. Επιπλέον πιστεύω πως κάθε συγγραφέας ποιητής ή σε όποια έκφραση της τέχνης, καταπονείται ο άνθρωπος, ακουμπά την ψυχή του, τον εαυτό του, δηλαδή το αποτύπωμα του!

Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθείτε με τη συγγραφή; 

Ήταν η καταγραφή των εμπειριών μου, μεταφυσικών και μη, τα όνειρα μου, τα θέλω μου και οι προσμονές μου.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να αποκομίσει ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο σας;

Να μην εγκαταλείψει ποτέ την αλήθεια του και να μην αναπαυτεί ποτέ πάνω στον χρυσό καναπέ του βολέματος και των συνηθειών του! Να είναι «Ο Μαχητής του Φωτός και της Δόξας». Γιατί αυτό έχει να κάνει ο Άνθρωπος, να είναι Μαχητής της Ζωής, σ’ αυτή τη διάσταση που ζούμε!

Επισυνάπτονται…κάποια λόγια για το βιβλίο μου. Αρχίζω με ένα βαθιά ερωτικό παραμύθι όπως είπα. Οι μεταφυσικές βαθύτερες έννοιες της ζωής, η παρατήρηση και η αναζήτηση της ψυχής για το συμπλήρωμα της, την οδηγεί σε έναν «ερωτικό χορό» μαγεύοντας την!

«Μαζεύοντας λοιπόν την αναζήτηση, για την εκπλήρωση των στόχων μας και τα θέλω μας… προχωράμε!»

Και όταν μέσα από το υποσυνείδητο μας αναδύονται οι αλήθειες μας, σαν ανάγκες του εαυτού προς εκπλήρωση… τότε όλα αλλάζουν, οι συνήθειες και το βόλεμα του κάθε ενός μας…δηλαδή το τέλμα του και η απανθράκωση του «Είμαι»!

Από ‘κει και πέρα εκτυλίσσεται η αφήγηση μου μέσα από τις 585 σελίδες του βιβλίου μου. Που είναι γεμάτες με εικόνες χρώματα και βαθειά αλήθεια και συναισθήματα. Ξεδιπλώνοντας με έναν υπέροχο και ακέραιο τρόπο τη γυναικεία δύναμη και ομορφιά.

«Φεύγει απ´ ότι εμποδίζει να εκφράσει τα Θέλω της, να συνεχίσει τη Ζωή της… η Σιλά! ´Έστω και εάν ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά της είναι άγνωστος σκοτεινός και φαινομενικά αδιάβατος.

Έτσι κρατά την Φωτιά του Παρελθόντος και προχωρά με γνώμονα την Καρδιά της!»

Γιατί «Η Αγάπη είναι Φως και ο Έρωτας Επανάσταση!»

Πιστεύω ότι το βιβλίο μου… είναι ένας θησαυρός πολύπλευρης γνώσης, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής! Δοσμένο με ευαισθησία και σεβασμό για τον άνθρωπο! Είναι ένα βίωμα μαθητείας, η ισορροπία ανάμεσα στην αδυναμία του να αντιμετωπίσει την γήινη πραγματικότητας και των δυσκολιών της και το νόημα του μαθήματος που χρειάζεται να πάρει μέσα από αυτές ώστε να μην ξανά επαναληφτούν στη ζωή του!

Όσο για την αναφορά της ερωτικής έλξης την περιγράφω με μεγάλη τρυφερότητα αλλά και με την ορμή του πάθους, χωρίς αυτό να παραπέμπει σε κάτι άσχημο ή χυδαίο, εκεί που χρειάζεται: «Τόσο όσο!» Ώστε να κατανοηθεί η δύναμη του έρωτα και η ανάγκη της… «Δημιουργίας του Νέου Ανθρώπου!»

Αφροδίτη Χηνοφώτη: Ικέτες της φωτιάς

Σελίδες: 588, Τιμή: 21 ευρώ
ISBN: 978-618-84702-2-4
Εκδόσεις Πιρόγα

Όλα συμβαίνουν μέσα σε ένα ερωτικό και ρομαντικό παραμύθι. Το παραμύθι της ζωής μας.

Ο σουλτάνος Ελ Ζεχίρ, οργίλος, σωστό ρεμάλι, έκφυλος και δολοφόνος παιδιών, σύζυγος της Σάρας, την τραβάει σε χώρες αχαλίνωτες, σε πυρκαγιές άσβηστες, στις ερημιές της ψυχής και της ζωής του για να βρει μαζί του το θάνατο.

Σε πελάγη, που φαινομενικά δεν την αφορούν, το ουράνιο πάθος των ψυχών και των ειδώλων της έκφρασης, θα περάσει ακαριαία μέσα από τον ομφάλιο λώρο η πνοή και η ψυχή της μάνας Σάρας, στην κόρη της τη Σιλά.

Οι περιπέτειες και η επανάληψη της αιωνιότητας είναι γεμάτες ρομαντισμό, τρυφερότητα μέσα στο άγριο αυτό ερωτικό και συνάμα θλιβερό παραλήρημα της ζωής μας.

Έτσι στις δαιδαλώδεις εκφράσεις της ζωής της, η Σιλά φτάνει στην απελευθέρωση του πάθους και των επιθυμιών της.

Βιογραφικό: Η Αφροδίτη Χηνοφώτη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, body worker, ενεργειακή θεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας από το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών (The Athens College of Arts) με ειδικότητα κλινικής ψυχολόγου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ελληνικό Ινστιτούτο στον τομέα Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα, με ειδίκευση στη Βιο-συστημική και Ενεργειακή Προσέγγιση. Από το 1990 είναι μέλος της European Association for Body Psychotherapy. Εντρύφησε στην Ενεργειακή Ιατρική, στη Shaman Therapy, στην Κινέζικη Προγεννητική Ιατρική και πολλές άλλες προσεγγίσεις, που της τράβηξαν το ενδιαφέρον.
Έχει λάβει αρκετά Α’ βραβεία από τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και από την Παγκόσμια Ελληνική Εταιρία Thea Athena. Στην 39η Διεθνή Γιορτή Ποιητών, αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη, της απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο. Έλαβε επίσης τη διάκριση «Diploma of Great Honor, The golden Sword of St. George in Locrida in the Rank of Dame Great Officer» καθώς και το πρώτο τιμητικό βραβείο για το ποίημα «Let it be as you wish» στο First Qinghai Lake International Poetry Festival. Οι «Ικέτες της Φωτιάς» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Κεντρική διάθεση: Μαρία Εψήμου, Λόντου 4, Αθήνα, 10681, τηλ: 210 3803334, [email protected]