Γιώργος Μακρής: η παράσταση Shakesbeeries ξεκίνησε με πολύ καλές κριτικές – Η Κωμωδία που όλοι πρέπει να δούμε”

“Σε κάθε στιγμή του Έργου ο Θεατής ή καλύτερα κάθε θεατής ταυτίζεται και με κάτι, διότι όλοι έχουμε περάσει πολλά και καμιά φορά κοινές καταστάσεις ή παρόμοιες SHAKESPEARE & ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ = SHAKESBEERIES”

Γιώργο ξεκίνησες ήδη με την Παράστασή σου ‘’SHAKESBEERIES’’. Έξυπνος τίτλος και απ ότι μάθαμε – μια έξυπνη γρήγορη και ευρηματική διαδραστική Κωμωδία ή αλλιώς όπως λες και εσύ Λυρική Κωμωδία – Κλασική Τραγωδία. Ναι ξεκίνησα πήγα ήδη Τρίπολη Αγρίνιο. Άλλαξα το πρόγραμμά μου διότι περίμενα τι θα γίνει με τις εκλογές που επηρεάζουν όλους και τα πάντα. Περιμένω να τελειώσουν και οι γιορτές και να ξεκινήσω με αρχή 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Πίσω από το παλιό Δημαρχείο του Δήμου Λυκόβρυσης με δυο (2) παραστάσεις 18:15 απογευματινή και 21:15 βραδινή. Ξεκινάω και θέλω να μην σταματήσω ποτέ αυτή την παράσταση. Τέτοια χαρά και δύναμη μου έδωσε το κοινό από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις μου- και να σου πω ότι θα ξαναπάω και Τρίπολη και Αγρίνιο. Είναι υπέροχο να βλέπεις ένα θέατρο κατάμεστο και το κοινό να το ευχαριστιέται. Ηθοποιός και κοινό γίναμε ένα. Εγώ ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν στο Θέατρο όλους όσους θα έρθουν από εδώ και πέρα στα Θέατρα που θα παρουσιάζω την παράστασή μου. Ευχαριστώ όσους με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και με ακολουθούν. Θεατές και χορηγούς. Θέλω να παρουσιάσω την παράστασή μου παντού ακόμα και στην ομογένεια. Τώρα έχω πολύ δουλειά στέλνουμε προτάσεις σε όλους τους Δήμους Περιφέρειες κλπ κλπ. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω έτσι. Θα δουν την παράσταση όλοι με όποιο τρόπο… χαχαχαχαχ…

“Shakesbeeries” λοιπόν. Εμείς Ρωτήσαμε και μάθαμε Γιώργο ότι φέτος η παράστασή σου είναι, να μας επιτραπεί η έκφραση “το κάτι άλλο”. Πως εμπνεύστηκες το Έργο αυτό; Μίλησέ μας λίγο για το έργο. Το κάτι άλλο είναι σίγουρα. Θα πω πως είναι κάτι διαφορετικό. Αληθινό αυθεντικό ρεαλιστικό  με μεράκι και αγάπη φτιαγμένο. Είναι μια κωμωδία που το διαδραστικό της στοιχείο είναι αυτό που την κάνει τόσο δυνατή και αγαπητή στο κοινό. Πρωταγωνιστής ο ίδιος ο Θεατής. Είμαι ο George Shakespeare και εξηγώ με αλήθειες και αφού πιώ την μπύρα μου αναλύω τις προσωπικές μου εμπειρίες για όλα τα προβλήματα του Τόπου της Χώρας του Κόσμου αλλά και τα προσωπικά μου. Σε κάθε στιγμή του Έργου ο Θεατής ή καλύτερα κάθε θεατής ταυτίζεται και με κάτι, διότι όλοι έχουμε περάσει πολλά και καμιά φορά κοινές καταστάσεις ή παρόμοιες. SHAKESPEARE & ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ = SHAKESBEERIES.

Γιώργο, Αθήνα θα σε ξαναδούμε σε μόνιμη έδρα ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ; Ναι όταν βρεθεί ο τρόπος να το ξανακάνω ασφαλώς. Αν βρεθεί κάποιος άλλος παραγωγός “να βάλει το χέρι στην τσέπη” αν πάρουμε και εμείς κάποια πολιτιστική χορηγία όπως άλλοι. Αν επανέλθει η λέξη αξιοκρατία στην πραγματική ζωή. Αν αν αν… Ελάτε να δείτε την παράσταση τα λέω όλα.

Τηλεόραση; Τι θα γίνει Γιώργο; Θα σε δούμε κάπου; Έτσι όπως μου θέσατε την ερώτηση νόμιζα πως φταίω και γι’αυτό. Η τηλεόραση είναι μια άλλη κοινωνία. Ένας άλλος μικρός κόσμος που έχει συγκεκριμένους κατοίκους στη Χώρα μου. Περιμένω όποιος θέλει, μπορεί να με βρει. Έχω ετοιμάσει κάτι δικό μου έχω κάνει τα γυρίσματα εδώ και καιρό έχω έτοιμη μια κωμωδία και θα προσπαθήσω να βρω κάποιους αληθινούς ανθρώπους να την δουν να με ακούσουν και ίσως καταφέρουμε να υπάρξουμε στην τηλεόραση την ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Βγάζουν τα λόγια σου κάποια μικρή πικρία; Στενάχωρο το θέμα της τηλεόρασης. ‘’SHAKESBEERIES’’ και τίποτα άλλο. Το κοινό ξύπνησε ο Θεατής και ο τηλεθεατής κάνει πλέον ζάπινγκ και στο θέατρο και όχι μόνο στην tv και με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που επικρατεί στη διαφημιστική πίτα και όχι μόνο (εκπομπές συνεντεύξεις κλπ κλπ κλπ). Αργήσαμε αλλά σε λίγο καιρό κάποιοι θα πάνε εκεί που πρέπει. Και θα αντικατασταθούν με αξιόλογους και ταλαντούχους ανθρώπους.

Γιώργο ποιοι είναι φέτος οι συνεργάτες σου; Κοίτα μαζί μου φέτος έχω καλά παιδιά και ταλαντούχα στο είδος τους. Σύντομα θα συνοδεύει την παράστασή μου το Καλοκαίρι και Banda στο είπα οι “Shakesbeeries” είναι κάτι μοναδικό, ξεχωριστό. Μαζί μου λοιπόν είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης Σταυρούλα Καλαιτζή Τζίνα Κωνσταντιδάκη, Ευαγγελία Καλαβρυτινού και Πρωταγωνιστής ο ΘΕΑΤΗΣ.

Γιώργο με όλη μας την καρδιά, σού ευχόμαστε όλα όσα εσύ εύχεσαι για τον εαυτό σου. Τι είπατε τώρα; Από τις καλύτερες ευχές που έχω λάβει.

Γιώργο, περίοδος συνεχόμενη εκλογών αυτή η χρονιά. Πως και εσύ όπως και άλλοι συνάδελφοί σου δεν ασχολήθηκες με τα κοινά; Ωραία ερώτηση διάβασε λοιπόν και την απάντηση μου. Κάποιοι που ασχολούνται με τα κοινά καλά κάνουν όπως και τους ευχαριστώ που δε ασχολούνται και πλέον με την δουλειά του ηθοποιού- ένας λιγότερος – μικρότερος και ο ανταγωνισμός. Είναι και κάποιοι που επειδή τελείωσαν κάποια δραματική σχολή νομίζουν πως είναι συνάδελφοι. Έραψαν τον απαυτόν τους σε κάποια καρέκλα αντιδημάρχου και κατηγοριοποιούν εμάς που παλεύουμε με αίμα και αποφασίζουν αν θα υπάρξουμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου τους. Πριν τις εκλογές θα δώσω πάλι συνέντευξη να σας πως και κάποια ονόματα έτσι ώστε να γνωρίζουμε που θα πάει ο σταυρός μας. Αλλά θα πάω και στους Δήμους τους ως ανεξάρτητη παραγωγή και θα μιλήσω εγώ με τους Θεατές – Δημότες τους. Και όλοι μαζί θα τραγουδάμε “Τι σταυρό κουβαλάω με ρωτάνε και οι φίλοι…” Πλάκα κάνω χιούμορ θέλει η ζωή,<!!!

Πάντα με χιούμορ ο Γιώργος αλλά επιμένω στην ερώτηση. – Πως και εσύ δε ασχολήθηκες φέτος με την πολιτική ή γενικότερα. Περίμενε λίγο δεν έχουν κλείσει ακόμα οι κατάλογοι με τους υποψηφίους. Σταυρώστε με σταυρώστε με στα χέρια σας σηκώστε με χχαχαχαχαχαχ!!

Δηλαδή θα είσαι υποψήφιος σε κάποιο Μεγάλο Δήμο; Μπορεί; Κανείς δε ξέρει…

Μάθαμε ότι θα κάνεις και ραδιοφωνική εκπομπή σατυρική. Ναι θα είναι καθημερινή για 30 ημέρες ακριβώς πριν τις εκλογές.!! Θα μιλάμε κάθε ημέρα και για κάποιον διαφορετικό Δήμο περιφέρεια υποψήφιο κλπ κλπ βασικός πρωταγωνιστής οι Ακροατές – οι Δημότες.

Τίτλος; Έχω δυο τίτλους : α) Να μου κοπούν τα χέρια β) Αχ ρε Μάνα τι ψήφισες πάλι; Ο ακροατής θα αποφασίσει.

Σε ποιο ραδιοφωνικό σταθμό; Σίγουρα θα είναι Δυτική Ελλάδα. Όλα θα ειπωθούν μόλις έρθει η ώρα.

Αμάν αμάν θα πέσει πολύ γέλιο. Το μόνο σίγουρο.

Εμείς Γιώργο θα σε στηρίζουμε σε κάθε επιλογή σου, σε κάθε προσπάθειά σου.

Αυτός ήταν ο Γιώργος Μακρής Κυρίες και Κύριοι. SHAKESBEERIΕS η παράσταση που ξεκίνησε με πολύ καλές κριτικές. Η Κωμωδία που όλοι μας πρέπει να δούμε. Σας ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα λόγια, Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα εσάς. Και σας περιμένω. Εσείς θα μου δώσετε την δύναμη και την βοήθεια να συνεχίσω να υπάρχω ως ηθοποιός.

Τι επίλογος ήταν πάλι αυτός; Ραντεβού στην επόμενη συνέντευξη.

Ραντεβού με το γέλιο, ραντεβού με καλές παραστάσεις...