Ατομική έκθεση της Βίκης Μπέτσου στο Ωδείο Αθηνών

Η Βίκη Μπέτσου παρουσιάζει στο Ωδείο Αθηνών το πρόσφατο έργο της με τίτλο «Μηχανισμός Διαχωρισμού / Splitting Mechanism», το οποίο αναπτύσσεται σε τρία μέρη: δύο πολυκάναλες βιντεοεγκαταστάσεις και μία γλυπτική εγκατάσταση. Η εικαστικός χωροθετεί, με χρονοεξαρτώμενα μέσα, θραύσματα μιας ιστορίας ραγίσματος διαρκείας, αμετάκλητου θρυμματισμού όλων αυτών που καταρρέουν, σε αντιπαράθεση με μια στιγμή ανεξέλεγκτης ελευθερίας, ως ανάκληση μνήμης μιας παιδικής αυθόρμητα εκδηλούμενης, ανέφελης χαράς.

Εκκινώντας από το μνημονικό φορτίο που εκλύεται επ’ αφορμή ενός βιωμένου, κοινότυπου οικογενειακού μπιμπελό, συμβολικού απεικάσματος της ρόδινης εικόνας ενός νεαρού ζευγαριού –μία στερεότυπη, προαστική, ηθογραφική τυπολογία – η Β. Μπέτσου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ, αφηγείται μια ιστορία παρακμής και κατάρρευσης της αστικής οικογένειας. Επιλέγει ένα θέμα πλήρες σε εικονολογικές συμβάσεις και συμβολισμούς, για να αναδείξει τις ενεχόμενες σε αυτό πολιτικές και ψυχολογικές προεκτάσεις στο επίπεδο της πραγματικής ζωής των ανθρώπων, την ίδια την πραγματικότητα ως ένα τραυματικό ατύχημα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, από ώρα 20:00, οι φοιτητές της Ανώτερης Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, παρουσιάζουν ένα εν εξελίξει project, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος Αυτοσχεδιασμού/Χορογραφίας που διδάσκει η διευθύντρια της Σχολής Χορού, Λίλα Ζαφειροπούλου. Χορευτικές εικόνες εκδιπλώνονται στο χώρο με αφορμή το εικαστικό έργο, μία απόρροια της μακρόχρονης ανοιχτής εκπαιδευτικής συνεργασίας της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών με το εργαστήριο Βιντεοτέχνης της ΑΣΚΤ.

Σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της Επιμέλειας: “Το έργο της Β. Μπέτσου υπαινικτικό, συνεκτικό, ελλειπτικό στις αφηγηματικές διάρκειές του και ευκρινές στην πρόσληψή του, προβάλλει με συντακτική καθαρότητα τα συμβολικά περιεχόμενά του. Στη σύνθεση και τη χρονική εκδίπλωσή του παραστατικοποιεί το πέρασμα από τη μερικότητα ενός προσωπικού βιώματος σε ένα συλλογικό / καθολικό πολιτικό πλαίσιο”

Με τη συμμετοχή της Ανώτερης Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών

Κείμενο έκθεσης: Δημήτρης Γκινοσάτης
Γραφιστική Επιμέλεια: Μαρία Βεϊοπούλου
Τεχνική Υποστήριξη: Αντώνης Δελαπόρτας
Μεταλλικές Κατασκευές: Θανάσης Θαλασσινός
3D scanning & printing: 3DHub.gr
Projection screens: Stage Art, Gerriets.gr
Μεταφορά Έργων: Δ. Χατζιδημητράκης

Παρουσίαση χορευτικού δρώμενου εν εξελίξει από τους σπουδαστές της Σχολής Χορού: Πέμπτη 20/2/2020 στις 20:00

Πολυχώρος Ω2, Ωδείον Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19 μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου 2020

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 11:30 – 21:00 & Σάββατο: 11:30 – 19.00