Ασπρόμαυρα Χριστούγεννα στο Hollywood

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Αν είστε απ΄ αυτούς που δεν θέλουν καθόλου να βγουν έξω τα βράδια, αυτές τις γιορτινές μέρες και θέλουν να τις περάσουν σπιτικά, με φίλους, επιτραπέζια, μαγείρεμα και dvd, έχω να σας συστήσω μερικές all time classic ασπρόμαυρες ταινίες με θέμα τα Χριστούγεννα, που θα την κάνετε λαχείο.

Την Χρυσή εποχή του Hollywood δεν έκαναν μόνο κωμωδίες για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και ωραίες κλασσικές ιστορίες, που σε έφερναν αντιμέτωπο με τα συναισθήματα σου. Ελάτε να κατεβάσουμε μερικές υπέροχες ασπρόμαυρες Χριστουγεννιάτικες ταινίες και να τις απολαύσουμε- μόνο και μόνο για να μεταφερθούμε σε άλλες εποχές. Νοσταλγικές, συγκινητικές – ολίγο μελό – αλλά…. ανθρώπινες.

Σας προτείνω λοιπόν τις ταινίες…

White Christmas

Το μιούζικαλ της χρυσής εποχής του Hollywood (1954), με τα υπέροχα τραγούδια του Irving Berlin, αφηγείται την ιστορία δύο ανδρών που πολέμησαν μαζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά αποφάσισαν να συνεργαστούν καλλιτεχνικά. Στην πορεία οι δύο άνδρες συνεργάζονται με ένα γυναικείο ντουέτο και πηγαίνουν στο Βερμόντ για να περάσουν τα Χριστούγεννα. Πρωταγωνιστούν οι: Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney και Vera-Ellen.

Holiday Inn

Η ταινία Holiday Inn (Μουσική Παρέλαση), του 1942 είναι musical σκηνοθετημένο από τον Mark Sandrich και με πρωταγωνιστές τον Bing Crosby και τον Fred Astaire. Η ταινία προβλήθηκε στην Αμερική την εποχή που στο υπόλοιπο κόσμο μαινόταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Εδώ ακουγόταν το τραγούδι «White Christmas», που βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού το 1943.

Holiday Affair

Το Holiday Affair είναι μια ασπρόμαυρη ρομαντική κωμωδία 1949 με πρωταγωνιστή τον Robert Mitchum και τη Janet Leigh . Ο Steve Mason ( Robert Mitchum ), ένας βετεράνος που, εργάζεται ως υπάλληλος κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σ ένα πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης. Υποπτεύεται ότι η Connie Ennis ( Janet Leigh ) είναι «ύποπτος» αγοραστής, και πιστεύει ότι είναι κατάσκοπος για ένα κατάστημα αντιπάλων….

Christmas in Connecticut

Τα Χριστούγεννα στο Κοννέκτικατ (1945) είναι μια ρομαντική κωμωδία για μία άγαμη συγγραφέα της εφημερίδας της πόλης που προσποιείται ότι είναι γυναίκα αγρότης και μητέρα και στη συνέχεια ερωτεύεται έναν από τους θαυμαστές της.

Η συνέχεια είναι εδώ https://bit.ly/2EmDgmj