Απ τα Κουμπάκια ανάμεσα

έλσα ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, θάνος ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
γιάννης ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Ταράτσα Εσημεθ (Μορφωτικό ίδρυμα Ένωσης συντακτών ημερήσιων εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης)

Απ’ τα ΚΟΥΜΠΑΚΙΑ ανάμεσα
Ακορντεόν.
Κλείσε τα μάτια κι άκου!
Τι σου ρχεται στο νου;
Γαλλία και Edith Piaf. Αργεντινή και Astor Piazzolla. Αθήνα και Αττίκ. Πορτογαλία και fado. Ιταλία και tarantella. Θράκη, Μακεδονία, Βαλκάνια. Αλλά και ρεμπέτικο και Χατζιδάκις και και και…
Απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα, ξεχύνονται δεκάδες διαφορετικές μελωδίες, όλες μπερδεμένες γλυκά.
Μια μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή το ακορντεόν, που διαπερνά τα σύνορα και τον χρόνο.
Τρίτη 9 Ιουλίου στη ταράτσα της Εσημεθ (Ένωση συνταλτών ημηρεσίων εφημερίδων Θεσσαλονίκης)

 

έλσα ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, τραγούδι
θάνος ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ακορντεόν
γιάννης ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ, κοντραμπάσο

Η Έλσα Μουρατίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Από το 1996 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, τραγουδώντας παραδοσιακά από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερη μουσική από σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες την ελληνικής σκηνής όπως: Μ. Μητσιάς, Αντ. Καλογιάννης, Β. Λέκκας, Στ. Παχίδης, Δ. Ζερβουδάκης, Γ. Καζαντζής, Π. Θεοχαρίδης, Μ. Θωίδου & Drasta, Μ. Χατζημανώλης, Ανδ. Καρακότας, μαριώ, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Plaza Ensemble κ.α. Περιοδεύει τα τελευταία 20 χρόνια τραγουδώντας σε κάθε σχεδόν γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό. (Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σκωτία, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστραλία). Έχει τραγουδήσει για το θέατρο σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων με το Κ.Θ.Β.Ε. αλλά και με ιδιωτικούς φορείς. Επίσης ανέλαβε τη μουσική διδασκαλία πολλών θεατρικών παραστάσεων. Είναι μέλος του φωνητικού σχήματος StringLESS,(a capella), TIR FADA (μουσική από την κέλτικη παράδοση), ΑΡΓΑΤΕΙΑ, (μουσική της Μαύρης Θάλασσας), ΜΑΡΟΥΒΑ (αστική μουσική της Κρήτης). Δίδαξε και διδάσκει σύγχρονο και θεατρικό τραγούδι.

Ο Θάνος Σταυρίδης είναι ένας απ’ τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στον χώρο του ακορντεόν με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στην δισκογραφία με κάποιους απ’ τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες και μουσικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Βαλκάνια. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Νταλάρας, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ματούλα Ζαμάνη, Μάκης Σεβίλογλου, Εστουδιαντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Μητσιάς, Theodosii Spassov, Petar Ralchev, Vlatko Stefanovski, Κώστας Θεοδώρου, Φλώρος Φλωρίδης, Παντελής Στόικος και πολλοί άλλοι. Είναι επίσης απ’ τους πρωτεργάτες της Balkan σκηνής στη χώρα, έχοντας υπάρξει ιδρυτικό μέλος ιστορικών σχημάτων όπως οι “Βόρειοι Εταίροι”, οι “Cabaret Balkan” και τώρα οι “dRom”.

Ο Γιάννης Καρακαλπακίδης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την παραδοσιακή μουσική και με άλλα μουσικά όργανα όπως το βιολί, το λαούτο, το μπάσο. Σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα και τελείωσε με ειδίκευση στο παραδοσιακό βιολί. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με καλλιτέχνες όπως : Δημήτρη Μπάση, Λιζέτα Καλημέρη, Αντώνη Βαρδή, Αρετή Κετιμέ, Dilek Koc, Gorkem Soulis, Μαριώ, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Σταύρο Παζαρέντση, Nedyalko Nedyalkov, Samir Kurtov κ.α. Είναι μέλος στα μουσικά σχήματα “Markab Trio”, “Tangology”, “dRom”, “Aργατεία”και “Mirror Tuners”. Παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής μουσικής σε μουσικά σχολεία.

INFO
Ταράτσα Εσημεθ (Μορφωτικό ίδρυμα Ένωσης συντακτών ημηερεσιων εφημεριδων Μακεδονίας-Θράκης)
Στρατηγού Καλάρη 5, περιοχη Λευκος Πυργος
Ωρα προσελευσης: 20:30,
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισοδος: 6€
Τηλ κρατήσεων: 2310243575 (μέχρι τις 17:00), 2310510081 (10:00 – 23:00)

Οργάνωση, Παραγωγή, επικοινωνία
Μαριλού Φυντανίδου
Livestr.
Παραγωγή, διοργάνωση και προώθηση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
Επικοινωνία, προβολή, booking καλλιτεχνών
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949950530

Livestreet: Επικοινωνία: Τ: 6949950530, W: https://livestr.gr/.

Facebook: Live Street, E: [email protected]