Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κυριάκου Μαριδάκη στον Πρέσβη του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι 

Ο Κυριάκος Μαριδάκης Ιδρυτικός Πρόεδρος της Ελληνο – Ισραηλινής Ενωσης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook  ενα άλμπουμ φωτογραφιών με το εξής μήνυμα:

“Αποχαιρέτησα (προς το παρόν) τον αγαπητό φίλο Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι. Έναν σπουδαίο φιλέλληνα και διπλωμάτη τον οποίο ευχαρίστησα εγκαρδίως για τις πολύτιμες υπηρεσίες και την συμβολή του στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων, τιμώντας  παράλληλα την πολιτιστική μας κληρονομία επισκέπτοντας το Ιστορικό νησι της Σαλαμίνας μας, καταθέτοντας για πρώτη φορα εκ μέρους του Ισραήλ, στέφανο στο μνημείο των Σαλαμινομάχων συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια καθώς και  για την εξαιρετική συνεργασία και την αμοιβαία εκτίμηση εκαθολη τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα για ολες τις κοινές πολιτιστικές μας δράσεις.

Ευχαρίστησα όλα τα στελέχη της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα  καθώς και στις Κυβερνήσεις των δύο κρατών για την εμπιστοσύνη και στήριξη στο όραμα μου ώστε η Σαλαμίνα και η Ιερουσαλήμ να καταστούν παγκόσμιες πολιτιστικές κοιτίδες ελευθερίας και Ειρήνης όλων των Εθνών! Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον!”

Πηγή ΦΩΤΟ αρχείο:  Κυρ. Μαριδάκης 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Έλληνα Κυριάκου Μαριδάκη για πρώτη φορά, η Α.Ε. Ισραηλινή Πρέσβης  Ιριτ Μπέν Αμπά, επισκέφθηκε επισήμως για πρώτη φορά στα χρονικά, το Δήμο τη Σαλαμίνας προετοιμάζοντας την Ιστορική επίσκεψη επίσκεψη στους αρχαιολογικούς και θαλάσσιους χώρους της ναυμαχίας του προέδρου του κράτους του Ισραήλ κ. Ρίβλιν που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της Πολιτιστικής και Δημόσιας διπλωματίας με εμπνευστή και δημιουργο τον Κυριάκο Μαριδάκη. 

Τέλος διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία λαμβάνοντας τιμητική επιστολή από τον πρέσβη κύριο Γιοσσι Αμράνι την επίσημη διπλωματική επίσκεψη του, στο Δημαρχείο του νησιού, καταθέτοντας μεταξύ άλλων, στέφανο εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ στο μνημείο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, που αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός,  αφού είναι η πρώτη χώρα που κατέθεσε το ιστορικό μνημείο τιμώντας την επέτειο των δυόμισι χιλιάδων χρόνων απο την Ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

Σύμφωνα με διπλωματικές εκτιμήσεις το σημαντικό αυτό βήμα, αποτελεί την κορυφαία, μέχρι σήμερα, επαφή του ιστορικού νησιού και της Ελλάδος με την διεθνή διπλωματία, ενισχύοντας  παράλληλα την Ελληνική δημόσια και πολιτιστική διπλωματία.