Ανδρουλα Νεοφυτου: “Δημιουργω οταν εχω εμπνευση, οταν αισθανομαι πληρης, με προβληματισμους και ετοιμη να εκφραστω”

“Τις εμπνευσεις μου τις αντλω απο θεματα που απασχολουν εμενα και την ανθρωποτητα, απο την επικαιροτητα και τη μυθολογια.”

“Απόδραση απο τη φωτιά” 50×50, ακρυλικα

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Ειμαι η Ανδρουλα Νεοφυτου απο τη Γεροσκηπου-Παφου και ασχολούμαι συστηματικα με τη ζωγραφικη απο τις αρχες του 2011 μετα την αφυπηρετηση μου απο την Δημοσια Υπηρεσια, εκπληρωνοντας ετσι ενα ονειρο ζωης και σαν συνεχεια της μεχρι τοτε ερασιτεχνικης μου απασχολησης με την τεχνη.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Τα εργα μου εχουν συνηθως κυβιστικα στοιχεια και συμβολισμους. Δουλευω με  ακρυλικα και λαδια.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Τις εμπνευσεις μου τις αντλω απο θεματα που απασχολουν εμενα και την ανθρωποτητα, απο την επικαιροτητα και τη μυθολογια.

“Το κουτί της Πανδώρας” 80×60 ακρυλικά

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Πιστευω οτι εχω επηρεαστει απο τα κινηματα του κυβισμου, του συμβολισμου και του εξπρεσιονισμου. Εχω επισης παρει σημαντικα στοιχεια απο τους καθηγητες μου, ιδιαιτερα απο τη ζωγραφο Μαρινα Εμφιετζη Χαρις. Μελετω επισης μεγαλους ζωγραφους, οπως τον Παμπλο Πικασσο και τον συγχρονο δικο μας ζωγραφο, τον Ανδρεα Μακαριου.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Εργαζομαι οταν εχω εμπνευση, οταν αισθανομαι πληρης, με προβληματισμους και ετοιμη να εκφραστω. Δεν εχω υπερμετρους στοχους. Δουλευω ηρεμα γιατι μου αρεσει και με συνεπαιρνει η ζωγραφικη, χωρις το αγχος της παραγωγης εργων. Αισθανομαι ομορφα οταν τα εργα μου βρισκουν ανταποκριση και αρεσουν.

“Η ανθρωπότητα μέσα από την πανδημία” 60×90, ακρυλικα

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στον δημόσιο χώρο; Η τεχνη στην Ελλαδα -το ιδιο και στην Κυπρο- περναει σημερα κριση. Ο κοσμος ειναι απασχολημενος με τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας και της αναγκης του για επιβιωση και δυστυχως η τεχνη υποβαθμιζεται. Μελετώντας ομως την ιστορια της τεχνης δια μεσου των αιωνων, διαπιστωνω οτι η τεχνη παραμενει ζωντανη και αναβαθμιζεται μετα απο μια κριση. Ετσι και σημερα πιστευω οτι θα βρει τη θεση που της αρμοζει.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Εγω προσωπικα θα συνεχισω να απασχολουμαι με τη ζωγραφικη για τη δικη μου εκφραση και ικανοποιηση, δινοντας στον κοσμο τα δικα μου μηνυματα και προβληματισμους, χωρις υπερμετρους στοχους.

Η σελιδα μου ειναι https://www.facebook.com/andneophytou/