Ανδρέας Λάμπρου: «Ο Καλλιτέχνης ξαναγεννιέται από τις στάχτες του»

Ο Ανδρέας Λάμπρου, Τραγουδοποιός, τοποθετείται στο polismagazino.gr για το lockdown, τον πολιτισμό, το φόβο, την απώλεια, την υποχρεωτική μάσκα και το άγνωστο αύριο.

“Το αντίδοτό μου στο άγνωστο αύριο είναι η μουσική, μέσα από την οποία πηγάζουν απλόχερα, η αισιοδοξία και η ελπίδα!”

Τοπικά Lockdown: Αναγκαία ή όχι; Αναγκαία τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εξέλιξη! Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπλοκάρουμε το σύστημα υγείας γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, προστατεύοντας και τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας σε πρώτη φάση φορώντας μάσκα και ακολουθώντας κατά γράμμα όσα μας λένε.

Πολιτισμός: στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; Στη χώρα που γεννήθηκε και θα συμπληρώσω εγώ, στη χώρα που έχει τους ανθρώπους που συνεχίζουν να γεννάνε πολιτισμό! Έχουμε σπουδαίους καλλιτέχνες, μουσικούς, ποιητές και μυαλά! Το μέλλον γενικότερα με την πανδημία είναι δύσβατο, όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη! Εμείς τώρα οι Έλληνες αυτό που θα πρέπει να αλλάξουμε είναι να μην είμαστε αυτοκαταστροφικοί και να μάθουμε να αναγνωρίζουμε το ταλέντο των άλλων! Μόλις μάθουμε να μοιραζόμαστε και να καταλάβουμε ότι υπάρχει θέση για όλους, τότε αυτόματα τα πράγματα θα γίνουν για τη ζωή μας και για την πορεία μας γενικότερα πιο εύκολα!

Αγκαλιάζω: μία λέξη ή κάτι πιο σημαντικό σήμερα; Η σωματική επαφή μέσω μιας αγκαλιάς, ήταν ανέκαθεν πάρα πολύ σημαντική και αναγκαία για τους ανθρώπους, τόσο σημαντική που μπορεί να ήταν και ίαση για πολλές παθήσεις κυρίως ψυχοσωματικού χαρακτήρα! Η ενέργεια, η αύρα, η ζεστασιά και το δόσιμο που είναι αμφίδρομο και περιέχεται σε αυτήν δυστυχώς δεν αναπληρώνετε! Έχοντας όμως την προστασία της μάσκας δεν την χάνουμε, ακόμα και σε αυτούς τους περίεργους καιρούς!

Φόβος – Απώλεια: υπάρχουν ως σκέψεις στην καθημερινότητά σας; Ο φόβος είναι μία λέξη που δεν πρέπει να φοβόμαστε, αλλά το μόνο που θα πρέπει να μας κάνει είναι να προστατευόμαστε και αυτό γιατί κρύβει μέσα της πολλά σενάρια, τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην επαληθευτούν ποτέ! Οπότε είναι μία λέξη που δεν πρέπει να έχει κανείς ούτε στο λεξιλόγιό του, αλλά ούτε και στο μυαλό του! Η απώλεια είναι μία σκέψη που προκαλεί στεναχώρια και είναι απολύτως φυσιολογικό και ανθρώπινο! Με την προστασία όμως, ελαχιστοποιούμε άσχημα και ανεπιθύμητα συναισθήματα που θα μπορούσαν να μας συμβούν!

Μάσκα: ήρθε για να μείνει; Η μάσκα ήρθε για να μείνει όσο χρειαστεί, για να είμαστε εμείς και οι συνάνθρωποί μας ασφαλής! Ας ελπίζουμε και ας ευχηθούμε όλο αυτό να λήξει σύντομα και με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

Καλλιτέχνης: “υπάρχει ελπίς” επιβίωσης για το αύριο; «Ο Καλλιτέχνης ξαναγεννιέται από τις στάχτες του» αυτή η φράση πιστεύω πως τα λέει όλα! Όσον αφορά όμως το ανθρώπινο επίπεδο και το θέμα επιβίωσης, το κράτος θα πρέπει να κάνει άμεσες και δραστικές κινήσεις οικονομικής υποστήριξης για όλους αυτούς τους ανθρώπους που παράγουν και προάγουν τον πολιτισμό!  

Μουσεία, Gallery, Θέατρα, Μουσικές Σκηνές: Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν μπορώ εγώ να δώσω απάντηση! Αυτό θα απαντηθεί από τις εξελίξεις και τις συγκυρίες των περιστάσεων που αλλάζουν ραγδαία και καθημερινά!

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; Η μουσική, μέσα από την οποία πηγάζουν απλόχερα, η αισιοδοξία και η ελπίδα!

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Να έχετε πάντα υγεία, να αγαπάτε και να προσέχετε τους εαυτούς σας γιατί με αυτόν τον τρόπο προσέχετε και αυτούς που αγαπάτε και κάτι πολύ σημαντικό… να χαμογελάτε, η θετική ενέργεια που βγαίνει μέσα από ένα αληθινό χαμόγελο αν γίνει μαζικά τότε μπορεί να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο!