Ανατολή Τσακαλίδου «Η ανεξάρτητη Άννα»

Η ανεξάρτητη Άννα είναι ένα παραμύθι που αφορά την ενδυνάμωση των κοριτσιών και την πίστη στις δικές τους δυνάμεις.

Η Άννα προσπαθεί μόνη της να ξεπεράσει τις δυσκολίες που εμφανίζονται στη ζωή της. Δεν περιμένει τον Πρίγκιπα του παραμυθιού, και όταν αυτός εμφανίζεται, η ίδια δεν αποδέχεται την πρόταση γάμου που της κάνει.

Η ανεξάρτητη Άννα είναι ένα παραμύθι που αφορά την ενδυνάμωση των κοριτσιών και την πίστη στις δικές τους δυνάμεις. Μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μόνα τους, χωρίς να πρέπει να τα σώσει ένας Πρίγκιπας.
Ποιος θα μπορούσε να πει «Όχι» σε έναν Πρίγκιπα; Μα, η ανεξάρτητη Άννα.
Το «Όχι» δεν είναι εύκολο να το λες, κυρίως αν δεν είσαι Ανεξάρτητη. Και η Άννα πάλεψε για την ανεξαρτησία της, καταρρίπτοντας ένα ακόμα στερεότυπο, των παραδοσιακά ανδρικών και γυναικείων επαγγελμάτων.
Ακολουθεί τα δικά της όνειρα και όχι όσα επιβάλλει η κοινωνία. Άλλωστε «η ευτυχία δεν εξαγοράζεται» και «τα συναισθήματα είναι πιο σημαντικά από τα κέρδη μιας βιαστικής απόφασης».

Ένα παραμύθι που ενδυναμώνει τα μικρά κορίτσια, δείχνοντας πως, αν πιστεύουν στον εαυτό τους, μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους.
«Η ανεξάρτητη Άννα» ανήκει σε μια σειρά παραμυθιών, που προσπαθεί να εξαλείψει τα στερεότυπα των κλασικών παραμυθιών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η Ανατολή Τσακαλίδου γεννήθηκε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Banking & Finance του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και μεταπτυχιακό τίτλο στο Ship & Shipping Management του Southampton Solent University.
Έχει εργαστεί στον κλάδο της ναυτιλίας στο εξωτερικό και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει δουλέψει σε μεγάλα ραδιόφωνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο. Της αρέσει πολύ η λογοτεχνία και λατρεύει τα ταξίδια. Πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή παραμυθιών είναι η κόρη της Κατερίνα.