Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη

Μετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες αποφασίστηκε ότι τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος.
Με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και λόγω του συνεχιζόμενου παγετού (πρόγνωση -7 έως και -8 oC) σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο).
Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
Επιπλέον οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά.
Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη παραμένει με τις υπηρεσίες του σε 24ωρη επιφυλακή για την παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων προκειμένου τα τεχνικά συνεργεία να αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες που ενδεχομένως προκύψουν κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.
Να σημειωθεί ότι ήδη από την Παρασκευή δόθηκαν εντολές προς τους διευθυντές των σχολείων γραπτώς μέσω e-mail αλλά και τηλεφωνικώς, προκειμένου να βρεθούν στις σχολικές μονάδες πριν την επαναλειτουργία τους για να διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα με το σύστημα θέρμανσης, ύδρευσης ή την
κατάσταση των αυλών και την πρόσβαση στα σχολεία.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη διανεμηθεί αλάτι στα σχολεία σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν ρίψεις.
Αναφορικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του σχολείου τους.