Αινείας Πετάνης “Εκείνος για Εκείνον”

Ο Αινείας Πετάνης, λοιπόν, μεγαλωμένος στη Θήβα και έχοντας ζήσει σε Αθήνα και Κύπρο ήρθε να μας ταξιδέψει με το ανατρεπτικό κοινωνικό του μυθιστόρημα “Εκείνος για Εκείνον”.

Απ’ τα πρώτα του παιδικά χρόνια ήταν ανήσυχο πνεύμα, με έντονη την ανάγκη να ψάχνει και να ενημερώνεται για τα πάντα. Έτσι, άρχισε να γράφει. Δεν έμαθε να σιωπά. Όσο μεγάλωνε, τόσο πιο πολύ τον μάγευε να εκφράζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας, αγαπάει τα ταξίδια, το κινηματογράφο, το θέατρο τον αθλητισμό και γενικότερα τη ζωή.

Το «Εκείνος για Εκείνον», κυκλοφορεί από τον Φεβρουάριο του 2020, από τις εκδόσεις Οσελότος και είναι το πρώτο συγγραφικό εγχείρημα του συγγραφέα. Γεννήθηκε μετά από περισυλλογή πολλών μηνών και η συγγραφή του ήρθε σε μία περίοδο της ζωής του αρκετά αναπάντεχη. Αποτελεί ένα είδος αυτοβιογραφίας με έμφαση στη ζωή αλλά και στην απώλεια, ως γενική έννοια μέσα σε αυτή. Τονίζεται το μεγαλείο του έρωτα και της απογοήτευσης, αλλά σε κανέναν σημείο δεν χάνεται η γλαφυρότητα των εικόνων, των προσώπων και των διαλόγων. Ένα μυθιστόρημα το οποίο ισορροπεί ανάμεσα σε κόσμους πραγματικούς και ιδεατούς και συνάμα καλείται να φέρει στην επιφάνειά του πτυχές από τον κόσμο της ψυχιατρικής.

Ο Αινείας Πετάνης με το “Εκείνος για Εκείνον” βάζει από την αρχή πολύ υψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τη συνέχεια, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να τον ενοχλεί. Άλλωστε ήρθε για να μείνει…