Αθλητική εκδήλωση με πολλές δράσεις στην Καλαμαριά

Μια μεγάλη αθλητική γιορτή με πολλές δράσεις οργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Αθλητισμού και Νεολαίας επιμελήθηκε και πραγματοποιεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 9 το πρωί, αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Οικοποδηλατούμε στην Καλαμαριά», στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), η οποία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δράσεων, με κέντρο αναφοράς, το ποδήλατο.

Στην κεντρική αθλητική εκδήλωση που είναι η Λαϊκή Ποδηλατοδρομία 8 χιλιομέτρων (σε κυκλική διαδρομή στο οδικό αστικό δίκτυο της Καλαμαριάς), μπορούν να συμμετάσχουν μαθήτριες και μαθητές Σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Σύλλογοι, καθώς και πολίτες όλων των ηλικιών και κάθε φύλου και στηρίζεται από το τοπικό παράρτημα της ΧΑΝ Καλαμαριάς. Απαραίτητος εξοπλισμός το ποδήλατο και το ποδηλατικό κράνος.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία, μπροστά στο Δημαρχείο.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η ανάδειξη της αξίας του ποδηλάτου, ως κορυφαίο μέσο μεταφοράς σ’ ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον, καθώς είναι δικαίως, συσχετισμένο, με την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί η δύναμη του εθελοντισμού και η ανεκτίμητη αξία του ως πρακτική, αλλά και ως δείγμα κοινωνικού πολιτισμού, που ευελπιστεί να βοηθήσει στην προστασία – σωτηρία του αστικού οικοσυστήματος.

Εκτός από την Λαϊκή Ποδηλατοδρομία οι άλλες δράσεις περιλαμβάνουν: Δεξιοτεχνία Ποδηλάτου, Διαδραστικά Παιχνίδια, Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, Πίστα ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων,
Παρουσίαση ξύλινων ποδηλάτων, Διαγωνιστικό παιχνίδι με στατικά ποδήλατα, Ενημέρωση για τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου από ειδικούς στον συγκεκριμένο τομέα, Face painting,
Εθελοντική δράση καθαρισμού της Πλατείας Προσφυγικού Εθελοντισμού, Προσφορά ειδών από χορηγούς της εκδήλωσης αλλά και Μουσική και χορό.

΄Ολες οι δράσεις που γίνονται στον ίδιο χώρο, θα ολοκληρωθούν στις 14.00