Αγγελική Μπεμπέκη: “Με τρομάζει η απραξία, η αποχή από τη δημιουργία και την καλλιτεχνική δραστηριότητα”

Η Αγγελική Μπεμπέκη απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

“Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μουσική του  Σταμάτη Κραουνάκη. Το «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Το έλεγα σε όλες μου τις εμφανίσεις και κάποια στιγμή έγινε ένα κλικ και σκεφτήκαμε ότι θα είχε ενδιαφέρον να το διασκευάσουμε”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι το πρώτο τραγούδι που προσπάθησα να μάθω. Ήταν η μπαλάντα του Ούρι του Μάνου Χατζιδάκι σε ερμηνεία του Βασίλη Λέκκα. Είχα μεγάλη αγάπη στο Βασίλη Λέκκα, ήμουν σχεδόν τριών ετών και περίμενα σαν τρελή να ακουστεί το τραγούδι στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση. Έπειτα ανέβαινα στο σκαμνάκι μου και το ερμήνευα με πάθος. Ευτυχώς η μητέρα μου ηχογραφούσε στο κασετόφωνο αυτές τις πρώτες μου ερμηνείες και τα ακούμε σήμερα και γελάμε.

Με ποιόν μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μουσικοί με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον, αισθάνομαι ότι θα αδικήσω τους υπόλοιπους.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μου στη μουσική ξεκινά από τη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από μικρό παιδί η μουσική και το τραγούδι ήταν ένας τρόπος να εκφράζω τα συναισθήματά μου. Βλέποντας αυτή την κλίση μου οι γονείς μου με ενθάρρυναν να σπουδάσω πιάνο, κι αργότερα οι καθηγητές μου στο ωδείο μου πρότειναν να ξεκινήσω τα πρώτα μου μαθήματα κλασσικού τραγουδιού. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι. Στην πορεία μου αυτή υπήρξαν φυσικά και αρνητικές επιρροές, είχα όμως την τύχη να βρεθούν στο δρόμο μου οι κατάλληλοι άνθρωποι που με καθοδήγησαν προς το φως. Βέβαια αν με ρωτήσετε ευγνωμονώ περισσότερο όσους με έριξαν στα δύσκολα γιατί με έκαναν πιο δυνατή και με πείσμωσαν να μη σταματώ να προσπαθώ και να αγωνίζομαι.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Με τρομάζει η απραξία, η αποχή από τη δημιουργία και την καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι ένα μέσο άμεσης προβολής που ο καθένας ανάλογα με τους στόχους του, τις αξίες του και τα πιστεύω του μπορεί να αξιοποιήσει ή όχι.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Ένα όνειρο ζωής είναι να συμπράξω καλλιτεχνικά επί σκηνής με τη Μαρία Φαραντούρη.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας, τη διασκευή του «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μουσική του  Σταμάτη Κραουνάκη. Το κυκλοφορώ είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Το έλεγα σε όλες μου τις εμφανίσεις και κάποια στιγμή έγινε ένα κλικ και σκεφτήκαμε ότι θα είχε ενδιαφέρον να το διασκευάσουμε. Προσπαθήσαμε να του δώσουμε μια πιο ηλεκτρόνικα ανεπιτήδευτη άποψη, γιατί ακόμα και η πρώτη εκτέλεση έχει μια φρεσκάδα κι ας έχουν περάσει 36 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη; Τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη τον γνώρισα μέσω της Ρίτας Αντωνοπούλου σε μια πρόβα που κάναμε για ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. Ήταν μια καρμική συνάντηση από αυτές που συμβαίνουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Λίγο καιρό αργότερα ζήτησα τη συμβουλή του για ένα πρόγραμμα που ήθελα να φτιάξω με φωνή και κιθάρα, και κάπως έτσι ξεκίνησε μια όμορφη συνεργασία που με τιμά ιδιαίτερα, για την οποία αισθάνομαι πολύ περήφανη και τυχερή.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Δεν μου αρέσει να κάνω “σχέδια” άλλωστε τις περισσότερες φορές δε γίνονται όλα ακριβώς όπως τα σχεδιάσαμε, πάντα κάτι προκύπτει που ανατρέπει τα δεδομένα. Φτιάχνω ένα πλάνο κι από εκεί και πέρα λειτουργώ και λίγο αυθόρμητα. Διανύω μια αρκετά δημιουργική περίοδο. Έχω ήδη έτοιμο το δεύτερο τραγούδι που πρόκειται να κυκλοφορήσει για το οποίο θα σας πω σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες και  οργανώνω τις εμφανίσεις μου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.