Αγγέλω Σφέτσου: “Η βία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, σε όλες τις μορφές και σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες”

Η Αγγέλω Σφέτσου, Τραγουδίστρια, Καλλιτέχνης, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Πολλά έχω στερηθεί όπως όλοι μας. Πρώτο και κύριο την εργασία μου, τα λάιβ, τις πρόβες, τα μαθήματα, τους φίλους μου, μέρος της οικογένειάς μου”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Θα ήταν ψέματα να πω ότι με έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα ο εγκλεισμός, δεδομένου του ότι γενικά δεν είμαι ο πιο outgoing άνθρωπος που θα συναντήσετε.
Διαχειρίζομαι το χρόνο μου δημιουργικά, με διάφορα -εντός των τειχών- χόμπυ, ραπτική, ζαχαροπλαστική, κατασκευές κ.α.
Αναφορικά στα συναισθήματα, θα έλεγα ότι με χαρακτηρίζει μια κυκλοθυμία εντός της ημέρας. Αισιοδοξία, πεισμισμός, χαρά, λύπη, όλα εναλλάσονται μεταξύ τους δεδομένων των συνθηκών.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Δε βρίσκω τίποτα το εντυπωσιακό στο συμβάν. Η βία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, σε όλες τις μορφές και όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και με όλους τους πιθανούς τρόπους. Όσον αφορά στους πρωταγωνιστές, είναι δυστυχώς γνωστό πως η “εξουσία” δημιουργεί αυταπάτες στον κάτοχό της. Ο εκβιασμός με ανταλλάγματα είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο.
Προσωπικά ναι, έχω υποστεί διάφορες μορφές βίας, από πολύ μικρή, καθώς κάποιος θα με χαρακτήριζε ένα υπέρβαρο παιδί και πολλές φορες η βία των παιδιών είναι πολύ ωμή. Σαφώς έχω υποστεί βία στον επαγγελματικό χώρο, την οποία χειρίστηκα με τον κατάλληλο τρόπο.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Πιστεύω ακράδαντα στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, να μην ξεχνάμε πως τα εμβόλια αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ιατρικής και εναν από τους λόγους που δεν έχει αφανιστεί το ανθρώπινο είδος. Επομένως ναι, θα εμβολιαστώ αναμφίβολα.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Πολλά έχω στερηθεί όπως όλοι μας. Πρώτον και κύριο την εργασία μου, τα λάιβ, τις πρόβες, τα μαθήματα. Επιπλέον τους φίλους μου, μέρος της οικογένειάς μου και τέλος την ανεμελιά, του να βγω απ’ το σπίτι, να μπω στο αυτοκίνητο με δυο φίλους και να πάμε όπου μας βγάλει ο δρόμος.

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Νομίζω πως όσοι έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας δεν έχουν χάσει ιδιαίτερα πολύ έδαφος από τον ειρμό της δουλειάς τους.
Όσον αφορά όμως στον καλλιτεχνικό κλάδο και μετά από συζητήσεις με συναδέλφους, υπάρχει μια “σκουριά” και μια κούραση. Όταν απέχεις πολύ από κάτι, είναι πολλά αυτά που έχεις να ξαναπιάσεις από την αρχή όταν επανέλθεις.
Την επόμενη μέρα του απεγκλωβισμού θεωρώ πως θα επικρατήσει ένα μικρό πανδαιμόνιο μέχρι να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Είναι μια φυσική αντίδραση στη στέρηση. Ελπίζω πάντως να καταφέρουμε όλοι να τιθασεύσουμε την υπερβολική πλευρά του εαυτού μας.