Έργα της Κατερίνας Πατραγκού στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας με την Επίμονη Τέχνη & την “Στάση Ζωής 2”

Δημόσια θέα με ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ σε στάσεις λεωφορείων και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας. Το polisfreepress θέτει μία σειρά ερωτήσεων με σκοπό μια πιο προσωπική γνωριμία με τους αγαπημένους μας Επίμονους Καλλιτέχνες οι οποίοι απαντούν για τη δική τους ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Εθελοντικών Δράσεων Δήμου Φλώρινας, Μιχαήλ Ευαγ. Χάτζιος ανεφέρει σχετικά: “Η Τέχνη συναντά και αλλάζει την καθημερινότητα στην πόλη της Φλώρινας. Η καλλιτεχνική ομάδα της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με ιδρύτριά της εμπνεύστρια & επιμελήτρια την εικαστική καλλιτέχνις Χρύσα Μπαρζόκα, έρχεται στην Φλώρινα καλεσμένη της Αντιδημαρχίας Εθελοντικών Δράσεων του Δήμου. Με την εικαστική δράση “Στάση Ζωής” 2, έργα καλλιτεχνών εγνωσμένης αξίας, μεταξύ αυτών και της συμπατριώτισσας μας, κυρίας Βιολέτας Γαζέα -Σαλβαρίνα, τοποθετούνται και κοσμούν στάσεις αστικών λεωφορείων της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο
δρόμοι της Φλώρινας μετατρέπονται σε μια μόνιμη έκθεση, που αναβαθμίζει την αισθητική και φέρνει την Τέχνη δίπλα στον κάθε πολίτη. Η ομορφιά και η αισθητική ΕΠΙΜΕΝΕΙ και νικά!”

Ποια είναι η χρωματική, ή η θεματική σύνδεση του έργου σας με τη ζωή και την πόλη της Φλώρινας; Ποια τεχνική και ποια θεματολογία σας πρόκειται να συναντήσουμε; Η Φλώρινα και το Μουσειο Σύγχρονης Τεχνης καλωσορίζουν το πρότζεκτ της Επίμονης Τέχνης. Χαιρομαι ιδιαίτερα που συμμετεχω με το έργο μου «Polis» Ένα έργο σύγχρονο με ζεστά και γήινα χρώματα όπως είναι και η όμορφη πόλη που μας φιλοξενεί . Πινέλα και λάδια σε καμβά για το «Polis».

Ποιος από τους εν ζωή καλλιτέχνες, σάς εκφράζει εικαστικά; Αρκετοί καλλιτέχνες είναι αυτοί που με εκφράζουν. Όμως ιδιαιτερα αγαπητός για εμένα είναι ο Γιώργος Ρόρρης.

Ποια θεωρείτε οτι είναι η ανώτερη των αξιών σας; Τον σεβασμο στον ανθρωπο την αξιοπρέπεια και την αλήθεια.

Ποιος ο λόγος έμπνευσης και συνεργασίας σας με την Επιμονή Τέχνη; Ένας από τους λόγους συνεργασίας με την Επιμονη Τέχνη είναι η ελευθερία των επιλογών σε θεματολογία, κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να εμπνευστείς χωρίς περιορισμούς.

Ποια από τα πρότζεκτ της Επίμονης Τέχνης αγαπήσατε περισσότερο & γιατί; Όλα τα πρότζεκτ της Επίμονης Τέχνης είναι το ίδιο αγαπημένα. Το συγκεκριμένο όμως το λάτρεψα γιατί διεξάγεται σε μια από τις αγαπημένες μου πόλεις.

Τι τίτλο θα δίνατε σε αυτοβιογραφία σας; Ως καλλιτέχνης θα έλεγα πως η αυτοβιογραφία μου θα είχε τον τίτλο «Φως και σκιές στις πτυχές της ζωής μου».

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει ζήσει η ανθρωπότητα; Νομιζω πως ο μεγαλύτερος φόβος του κάθε ανθρώπου είναι ο πόλεμος. Η ανθρωπότητα έζησε και εξακολουθεί να ζει μεγάλες τραγωδίες. Δεν είναι μόνο οι πόλεμοι στο σήμερα η μεγαλύτερη απειλή όμως. Είναι ο κάθε λόγος που αφανίζονται ανθρωποι. Είτε αυτό είναι τρομοκρατία είτε πείνα είτε εκμετάλλευση και δυστυχώς πολλά ακόμη.

Πιστεύετε ότι η Τέχνη μπορεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο; Η τεχνη δεν έχει σύνορα. Ενώνει χώρες και ανθρώπους. Κι αν όλοι οι ανθρωποι είχαν τα ρομαντικα αισθηματα ενός ποιητή και τις ευαισθησιες ενός ζωγράφου σίγουρα ο κόσμος θα ήταν πολύ καλυτερος.

Θα σκεφτόσασταν να χαρίσετε κάποιο έργο σας για Φιλανθρωπικό σκοπό & αν ναι σε ποιόν; Με μεγάλη μου χαρά θα χάριζα κάποιο έργο μου για φιλανθρωπικό σκοπό. Είμαι ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδιών. Είτε είναι εγκαταλελειμμενα είτε κακοποιημένα. Ένα ακόμη λιθαράκι με αγάπη και στήριξη στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr