Έλενα Κοκαράκη: “Η Ζωγραφική είναι από μόνη της έμπνευση”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Η σχέση μου με τη ζωγραφική ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία. Ένα μολύβι και λίγο βαμβάκι ήταν τα πρώτα μου υλικά. Για εμένα η ζωγραφική ήταν και είναι ένα μέσο έκφρασης αλλά και συναισθηματικής αποφόρτισης. Τα τελευταία 20 χρόνια έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου..

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Μπορεί να υπάρχει το ταλέντο και η αγάπη για τη ζωγραφική… αλλά δεν αρκεί. Η εξέλιξη έρχεται με σωστή καθοδήγηση, δημιουργική φαντασία και συνεχή εξάσκηση.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Γενικά σαν άνθρωπο με εκφράζει η φράση του Αντώνη Σαμαράκη…. Μην πεις ποτέ σου…”είναι αργά”

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Σίγουρα υπάρχει έμπνευση… η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ”την περιμένω” για να πιάσω το πινέλο… έρχεται στη πορεία. Εξάλλου η Ζωγραφική είναι από μόνη της έμπνευση.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Με χαρακτηρίζει η Επιμονή και η Υπομονή. Δίνω προσοχή στη λεπτομέρεια. Μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα όπως είναι…..και στη ζωή και στον καμβά αποτυπωμένα. Ρεαλιστικά.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Εύχομαι να έχω υγεία να δημιουργώ και να ταξιδεύω σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο των χρωμάτων.

Βιογραφικό.

Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει κάνει σπουδές σε ιδιωτικά εργαστήρια Ζωγραφικής με κυριότερη τη μαθητεία στο Εικαστικό εργαστήριο της ζωγράφου Νατάσας Βλαχάκη όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος στον Παγκρήτιο Εικαστικό Σύλλογο”Τεχνόκυκλος”.