Έκθεση της Έφης Χασιώτη με τίτλο «Κενό:\ VACUUM»

Στο χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Alma Mater στις 12, 13 & 14/5/2023.

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ SHORT FILM ΜΕ ΤΙΤΛΟ: KΕΝΟ:\ VACUUM (2022) και ΑRt Performance σε ψηφιακή μορφή.

Δημιουργός|Έφη Χασιώτη

Η βία, η εξουσία και ο ρόλος τους στις ανθρώπινες σχέσεις οπτικοποιούνται εικαστικά αντλώντας έμπνευση από μια αληθινή ιστορία «Κενού»….

Την έκθεση επιμελείται ο εικαστικός Άγγελος Μαυραειδής στο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Alma Mater, στα Εξάρχεια, σε μια γειτονιά που ανησυχεί για τη ζωή και την προσωπική αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

Kενό:\ VACUUM

Ένας άντρας και μια γυναίκα.

Μία γυναίκα εγκλωβισμένη,  ή μήπως όχι, στη σιωπή της;

Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στον εαυτό του;

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Ο τίτλος KΕΝΟ:\ VACUUM είναι εμπνευσμένος από έναν ορισμό της λέξης: «προσεγγίζεται ως κενό κάτι που μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μίας απώλειας ή της εξαφάνισης ενός «πράγματος».

Αυτό, πράγμα ή έννοια, μπορεί να είναι η ψυχή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που λείπει, αφαιρείται από ένα σύνολο, μία σχέση, ως αποτέλεσμα μιας καταστροφής. Το άτομο τελικά αποσυνδέεται από την πραγματικότητα και μία εσωτερική πάλη ξεκινά στην προσπάθειά του να ξαναβρεί το προσωπικό του μονοπάτι.

Η έκθεση, ARt-Performance με τη βοήθεια της κινηματογραφικής αφήγησης (ταινία μικρού μήκους)  οπτικοποιεί αυτήν την πάλη.

Η ταινία KENO:\Vacuum με την ομώνυμη φωτογραφική σειρά αλλά και την Digital ARt-Performance αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της Έφης Χασιώτη που ενώνει την φωτογραφία, το film και την performance για να ειπωθεί μια ιστορία που όλοι, ίσως, έχουμε βιώσει μέσα μας.

Το KENO:\VACUUM ταξίδεψε τραβώντας την προσοχή σε φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στο Βερολίνο,«Honorable Mention-Best Experimental Film 2022» (ARFF Berlin Around Films/International Film Festival), στο Λος- Άντζελες «Official Selection Best Experimental» (LA Independent Women Film Awards 2022) & «Finalist-Βest Experimental» (Independent Shorts Awards 2022/International Film Festival), στο Ηνωμένο Βασίλειο «Οfficial Selection Best Experimental» LIFT-OFF GLOBAL NETWORK SESSIONS 2023) αλλά και στην Ινδία «Official Selection Best Short» (kalakari film festival 2023).

Η έκθεση KENO:\VACUUM  διανθίζεται από ομιλητές, όπως ο Γρηγόρης, που καταθέτει προσωπικό βίωμα,  η  Γαλήνη Γκαρτζονίκα, ψυχολόγος εξειδικευμένη στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα & ειδική ενσυνειδητότητας, η  Πέρση Μπούνα, νομικός η οποία θα προσφέρει pro bono συμβουλευτική  και η ηθοποιός-αφηγήτρια Έμυ Στυλιανίδου.

Έφη Χασιώτη

Η Εφη Χασιώτη (ΙG:effie.h) σπούδασε Integrated Marketing Communications στο Deree και μετέπειτα Στρατηγική Επικοινωνίας στο Leicester University.

Την κέρδισε η διαφήμιση και η επικοινωνία από τα φοιτητικά της χρόνια και όχι μόνο! Γοητεύεται στην πορεία από τη φωτογραφία καθώς υποσυνείδητα ανακαλεί μνήμες με τον πατέρα της να πειραματίζονται με την κάμερα και το φως. Έτσι, οδηγείται στη σχολή Βακαλό.

Η εικαστική φωτογραφία, ένα ταξίδι στην τέχνη, ξεκίνησε και οι εσωτερικές ανησυχίες της βρίσκουν τρόπο εξωτερίκευσης. Φωτογραφία, σκηνοθεσία, μεικτές τεχνικές και ταινίες είναι ένα κόσμος πια όμορφα συνδεδεμένος για κείνη.

Πληροφορίες Έκθεσης

Παρασκευή 12 Μαΐου, Σάββατο 13 Μαΐου & Κυριακή 14 Μαΐου 2023, Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 22:00

Alma Mater, Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού

Εμμανουήλ Μπενάκη 62

Πληροφορίες: 6972445353