Έκθεση: “Άλμα Libre”

Κεντρικό θέμα της έκθεσης, αποτελούν ζητήματα ψυχικής υγείας και ασθένειας και συγκεκριμένα πώς επηρεάζουν τέτοιου είδους θέματα τις διαπροσωπικές σχέσεις του σύγχρονου ανθρώπου, το πόσο η εποχή που διανύουμε εντείνει ήδη υπάρχοντες φόβους, ανασφάλειες, κρίσεις άγχους-πανικού, ιδεοψυχαναγκασμούς, ψυχοσωματικά και άλλα συμπτώματα, όπως επίσης εξετάζει το αποτύπωμα που άφησαν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας, το “long covid” και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός που αποτέλεσε για όλους μία πρωτόγνωρη συνθήκη. 

Μία έκθεση στην οποία θα ενυπάρχουν διαφορετικά είδη τέχνης και που στόχος της είναι να απεικονίσει πως η επανεκκίνηση, η ανακούφιση και η ελευθερία της ψυχής προϋποθέτει ένα Άλμα.

Συμμετέχουν:

Χαρά Γεωργάκη

Έλλη Γιαννακοπούλου

Κωνσταντίνος Κατάρας

Νίκος Καψιάνης

Κώστας Λαγός

Ελευθερία Λιθαδιώτη

Βάσω Μανδύλη

Έφη Ρωσσίδου

Angeliki Leah

Je_on Papageorgiou

Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο o.art.ath Σποράδων 36 Κυψέλη από τις 18.30 έως τις 22.30 στο κάτω όροφο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*Δράσεις:

Σάββατο 18 Νοεμβρίου

20.30 με 21.00

Performance “Αναπνοή” με την ποιήτρια Έλλη Γιαννακοπούλου, τον Κώστα Λαγό και τον Je_on Papageorgiou.

21.00 με 21.30

Συζήτηση πάνω στη διατροφή και ψυχική υγεία με την διαιτολόγο και διατροφολόγο Βάσω Μανδύλη.

Επιμέλεια έκθεσης: Je_on Papageorgiou

Αφίσα: Αγγελική Κρεατσούλη

Φωτογραφία αφίσας: Κωνσταντίνος Κατάρας

Επιμέλεια κειμένου: Angeliki Leah

Video: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Υποσημείωση του επιμελητή:

“Το καλοκαίρι του 2021 προσβλήθηκα με covid και αμέσως μετά κλήθηκα να αντιμετωπίσω τις συνέπειες του long covid. Έπειτα από καθοδήγηση γιατρών έπρεπε να υποβληθώ σε μια σειρά εξετάσεων ώστε να μπορέσει να σημειωθεί βελτίωση στον οργανισμό και στην καθημερινότητά μου. Η διαδικασία αυτή αναζωπύρωσε κρίσεις πανικού αλλά και εμμονές που χρονολογούνται από την παιδική μου ηλικία. Έτσι έφθασε ο οργανισμός μου σε πλήρη ψυχοσωματική αποδιοργάνωση την οποία αδυνατούσα να διαχειριστώ. Έπειτα από συνειδητοποίηση με βοήθεια από ψυχολόγο και ψυχίατρο άρχισα σταδιακά να οργανώνομαι, να θέτω προτεραιότητες για την αυτοβελτίωση μου, να υιοθετώ υγιείς συνήθειες και να δίνω τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό μου ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες του. Η ιδέα αυτή της έκθεσης περικλείει όλα τα παραπάνω. Μέσω ποικίλων μορφών τέχνης και με άξονα την ευαισθητοποίηση, επιδιώκει να οδηγήσει τον κάθε άνθρωπο στο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να φθάσει σε αρμονία με τον εσωτερικό του κόσμο, ξεκινώντας από σήμερα. Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν στην υλοποίηση αυτής της έκθεσης και όλους αυτούς που ήταν δίπλα μου τόσους μήνες στο δικό μου προσωπικό Άλμα.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον αδελφό της Έφη Ρωσσίδου, Χρήστο, που μου επέτρεψε να  βάλω εκθέματα της ως φόρο τιμής στην μνήμη της. Η Έφη ήταν δύναμη ψυχής και αντοχής μέχρι τέλος.”

Je_on Papageorgiou

https://www.instagram.com/je_on_papageorgiou/

Https://www.youtube.com/channel/UCNNTm-8vvQttEciabPibgaA

https://www.facebook.com/Jepapageorgiou/