Άρια Φωτιάδου: “προσπαθώ να εξερευνήσω το κρυμμένο κομμάτι μεσα μας που είναι αθέατο στους γύρω”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Απο πολύ μικρή ηλικία δίπλα στον πατέρα μου. Θυμάμαι ότι ήταν ένας τρόπος να απομονώνομαι και να ταξιδεύω. Μεγαλώνοντας, η τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της, έγινε πάθος και εμμονή.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Νομίζω ότι ο καλλιτέχνης, αν γεννιέται με αυτό το χάρισμα, έχει μια άλλη οπτική των πραγμάτων, από εκεί και πέρα οι επιροές που δέχεται στην παιδική ηλικία τον διαμορφώνουν. Το τεχνικό κομμάτι αποκτιέται με σκληρή δουλειά. Άλλωστε η τέχνη δεν θέλει επεξηγήσεις, η τέχνη θέτει ερωτήματα, αναζητήσεις και προβληματισμούς.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Δύσκολο να απαντησω. Μάλλον η προσπάθεια εξερευνησης του κρυμμένου μας εγώ.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Δεν ξέρω αν είναι έμπνευση η ανάγκη έκφρασης. Προσπαθώ να εξερευνήσω το κρυμμένο κομμάτι μεσα μας που είναι αθέατο στους γύρω μας. Υπαρξιακές αναζητήσεις γεγονότων, συναισθημάτων και καταστάσεων που βιώνουμε καθημερινά. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι όταν ξεκινάω ένα έργο, εκεί εμπνέομαι για το επόμενο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Mάλλον εσωστρεφή.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Έχω σταματήσει να προγραμματίζω το μέλλον. Θεωρώ ότι τα πράγματα κατα την διάρκεια της εξέλιξης τους μας οδηγούν στο να αποφασίσουμε ποιες θα είνα οι επιλογές μας.

Ας γνωρίσουμε τη ζωγράφο.

Η Άρια Φωτιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Αρχικά παρακολούθησε σεμινάρια αγιογραφίας και ζωγραφικής και στην συνέχεια σπούδασε σχεδιάστρια σε ιδιωτική σχολή .
Από το 2013 παρακολούθησε ανελλιπώς ετήσια σεμινάρια ζωγραφικής στα εικαστικά εργαστήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης .
Έχει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις .Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

email: [email protected]