Αram Toros “η σκεψη και η φαντασια μου ταξιδευουν πολυ οταν θελω να δημιουργησω”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ξεκίνησα σε ηλικια 10 χρονων στο πολιτιστικό κεντρο του Ερεβαν πρωτευουσα της Αρμενιας, μεγαλωνοντας ασκοληθηκα και με την γλυπτικη που αγαπω παρα πολυ.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Ο καλλιτεχνης γεννιεται, το ταλεντο ειναι εμφυτο αλλα με την συνεχη εργασια εξελισσεται.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Η εργατικοτητα και η επιμονη.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Φυσικα! χωρις την εμπνευση δεν γινεται. Στο πλευρο μου εχω την οικογενεια μου που μου δινουν μονο θετικη διαθεση για να δημιουργησω.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα χαρακτηριζα εμενα ως καλλιτεχνη με πολυ φαντασια και δημιουργικοτητα. Οταν δημιουργώ ενα εργο το βλεπω με μεγαλη σοβαροτητα και για αυτο ειμαι προσηλωμενος σε αυτο που κανω. Η σκεψη και η φαντασια μου ταξιδευουν πολυ οταν θελω να δημιουργησω.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ετοιμαζω μερικα εργα για να συμμετεχω τον οκτωβριο σε μια ομαδικη εκθεση ” Παραλληλοι Δρομοι” που διοργανωνει ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. και στις 22 αυγουστου στις Σπετσες συμμετεχω στην ομαδικη εκθεση αφιερωμενη στην μνημη της ζωγραφου Ελενης Μπουκουρα Αλταμουρα, η οποια εκπροσωπειται απο την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ.

Ας γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη.

Ειμαι ο Αram Toros (Torosyan) γεννηθηκα στην πολη Ερεβαν της Αρμενιας. Ειμαι αποφοιτος της σχολης Καλων Τεχνων του Ερεβαν. Ηρθα στην Ελλαδα το 1997 με την οικογενεια μου (με την συζυγο και τους δυο γιους μας), οπου ζω και εργαζομαι εως και σημερα. Ολοι την ζωη μου εχω ασχοληθει με τα μαρμαρα, αγαπω πολυ το επαγγελμα μου. Απο 1997 εως 1999 εκανα την αναστηλωση του Ιερου Ναου της Αγιας Παρασκευης και γλυπτα εργα στον Ιερο Ναο Γεννεσης της Θεοτοκου της Κασσανδρειας Χαλκιδικης. Απο 1999 εως 2009 εργαζομουν σε διαφορα εργαστηρια μαρμαρων της Θεσσαλονικης, της Δραμας και της Κοζανης. Και απο το 2009 εως σημερα ειμαι ενεργος εργαζομενος στο STONE GROUP INTERNATIONAL. Παραλληλα συνεργαζομαι με τον γλυπτη και προεδρο το Ε.Ε.Ε.Γ.Α τον κυριο Ευαγγελο Φυλακτο. Η τελευταια συνεργασια μας ηταν το Μνημειο Κρητων Μακεδονομαχων στο δημο Ωραιοκαστρου Θεσσαλονικης. Εχω συμμετάσχει σε ομαδικες εκθεσεις στο MIRO GALLERY ART in 3BIDS, στο ART and CRAFTS FESTIVAL στο ξενοδοχειο CAPSIS, και επισης στο BENSOUSAN HAN απο την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ.