Άντζυ Συμεωνίδου: “Η ζωγραφική είναι το όνειρο μου που ζωντανεύει με γραμμές και χρώματα και παίρνει ζωή μεσα από τα μάτια του θεατή”

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; ανάγκη για δημιουργία; επικοινωνία; ή κάτι άλλο;

Η ζωγραφική είναι μια σπουδή-ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων μας και μια συνεχής αναζήτηση του τρόπου να εκφραστουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε πάνω στον καμβά στο χαρτί ή αλλού αλλά σιγουρα ειναι μεσον επικοινωνίας. Ειναι το ονειρό μου που ζωντανεύει με φορμες γραμμές και χρωματα και παίρνει ζωή μεσα από τα μάτια του θεατή.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως εικαστικός;

Παρορμητικό, τολμηρό θα έλεγα όχι τόσο εργασιομάνή. Θα μπορουσα να ψαχνομαι για βδομάδες και να φτιαξω ένα εργο σε λίγες ώρες σε μια νύχτα ας πούμε..το έχω ζήσει πολλές φόρες.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός;

Οι ανθρώπινες σχέσεις -η μουσική-η θάλασσα -ένα ποίημα-μια κινηματογραφική σκηνή.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα;

Αυτή είναι μια δύσκολή ερώτηση θα διάλεγα καποιο Έλληνα εικαστκό γιατι στην Έλλάδα της κρίσης έχουν γίνει άλματα στον χώρο της Τέχνης και χωρίς να θέλω να μειώσω στο ελάχιστο κανένα θα πω τον κ. Πατρασκίδη καθηγητή της ΑΣΚΤ έργα του οποίου είδα στην Art Athina και πραγματικά με εντυπωσιασαν οι δραματικές φιγούρες των έργων του. Νομίζω πως είναι ένας πραγματικός δάσκαλος και ένας σεμνός άνθρωπος. Δεν τον έχω συναντήσω ποτέ αλλά έχω ακούσει πολλά από μαθητές του. Η τεχνη στην Ελλάδα του τώρα και του αύριο με βάση την τεχνολογία γνωση και παιδεία που μπορεί να διαθέτουμε και σε συγκριση πάντα με Ευρωπαικά και Αμερικάνικα κέντρα Τέχνης.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής;

Ναι θα μπορούσα να ασχοληθώ με τη Φωτογραφια πάντα σε συνδυασμό με τη ζωγραφική γιατί η η φωτογραφία υπακούει στις ίδιες βασικές αρχές όπως σύνθεση -οπτική γωνία- κάδρο- χρώματα- προοπτική.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά;

Είναι και αυτή μια απο τις πολύ δύσκολες ερωτήσεις θα μπορούσα να μιλάω ώρες και για πολλούς ζωγράφους ανά τους αιώνες. Θα διαλέξω μια περίοδο πολύ -πολύ σπουδαία για τη ζωγραφική όπως την γνωρίζουμε σήμερα- τον 20ο αιώνο όπου διαμορφώθηκαν σπουδαία κινήματα τεχνοτροπίες σε συνδυασμό με άλλες μορφές τέχνης όπως Ποίηση Κινηματογράφο κτλ. Μα ποιόν θα μπορούσα να αφήσω εκτός τον Πικασσό το Ματίς, Νταλί, Πόλλακ, Ρόθκο, Σίλε τον Κόκοσκα, Καντίσκυ τον Μαξ Ερνσττον Ντε Κουνιγκ τον Φρανκ Στέλλα τον Φράνσις Μπέικον και Θα σας πώ κάτι όχι δεν θα άλλαζα εποχή και θα εκφραζόμουν με τον ίδιο τρόπο μόνο που θα έκανα σπουδές πάνω στις Τέχνη της ζωγραφικής απο πολύ μικρη ηλικία, αυτό θα άλλαζα.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του;

Είναι σχέση ερωτική πρωτίστως με ό,τι αυτο εμπλέκει, παθη δραση προκληση αναζήτηση ένα ταξίδι ονειρικό!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να εξελίξω τη δουλειά μου μεσα απο συνεχείς προσπάθειες και πειραματισμούς.

Βιογραφικό.

Η καλλιτέχνης αποτυπώνει στον καμβά ιστορίες προσωπικές
εμπνευσμένες από την καθημερινότητα
και τις μουσικές της Jazz
Ιστορίες – σκέψεις – σχέσεις παράγουν φόρμες & συνθέσεις πολλές φορές με ημιτελή ασαφή στοιχεία – με περιγραφικές οξύτητες
και χρώματα
να λειτουργούν συμβολικά.
Οι μικτές τεχνικές με κάρβουνα-παστέλ-ακρυλικά
χρησιμοποιούνται σαν μέσο έκφρασης συμβολισμού.

Μαθήτευσε στο εργαστήριο Ζωγραφικής
του Ι. Βοργία και έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Πινακοθήκη Πιερίδη, Εστία Ν. Σμυρνης και Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. επίσης με την ART WAY στην galerie Δημιουργών και στην 10η Ομαδική Έκθεση Ελευσίνας Ουτοπική Πόλη.
Συμετοχή στην έκθεση που διοργανώνει η ΣΚΕΤΒΕ “Παράλληλοι Δρόμοι”15-31/10/2019.-
Στο “Καφέ Γαζία” στη Θεσσαλονίκη έκανε την πρώτη της ατομική το 2018.