Όραμα Νέων και Πρόγραμμα Erasmus+ Sport “Healthy body, sound mind”

Στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ Sport “Healthy body, sound mind”, το Όραμα Νέων πραγματοποίησε την πρώτη διακρατική συνάντηση με τον εταίρο από την Ουγγαρία LASS όπου δραστηριοποιούνται άτομα με οπτική αναπηρία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υλοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά ενώ γυρίσματα για το προωθητικό video φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας και στο γήπεδο του ποδοσφαίρου τυφλών. Όλοι οι συμμετέχοντες πιστοποιήθηκαν από την ανθρωπιστική οργάνωση «Τα παιδιά σώζουν ζωές – Kids save lives”.

Τα επόμενα βήματα είναι η χαρτογράφηση των γενικών σχολείων των δύο χωρών όπου φοιτούν μαθητές και μαθήτριες με και χωρίς οπτική αναπηρία μαζί, ώστε να μοιραστεί δωρεάν συμπεριληπτικό υλικό και να ολοκληρωθεί το ετήσιο πρόγραμμα με ανοικτή δράση στη Βουδαπέστη το Μάιο 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο, στον υπεύθυνο του φορέα Youthorama και της παγκόσμιας καμπάνιας “Μία μπάλα για όλους» Ηλία Μάστορα [email protected] www.youthorama.gr