Όλγα, Πολυξένη, Βασίλης: «Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική, γεννιέται πάντα ένα πολύ όμορφο τραγούδι!»

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση τριών νέων δημιουργών. Το «Γύρισες» αποτελεί το πρώτο μελοποιημένο ποίημα της ποιήτριας Πολυξένης Ζαρκαδούλα, σε σύνθεση του Βασίλη Φαγογένη και σε ερμηνεία της Όλγας Κουτσώνου.

Η αγάπη για την μουσική και η όρεξη για δημιουργία έφερε κοντά τρεις ανθρώπους προερχόμενοι από τελείως διαφορετικούς χώρους.

Η Πολυξένη Ζαρκαδούλα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία, ο Βασίλης Φαγογένης Μαθηματικά και Πληροφορική, ενώ η Όλγα Κουτσώνου Οδοντιατρική. Κοινό σημείο αναφοράς τους η μουσική! 

Το θέμα των στίχων της ποίησης της Πολυξένης είναι κυρίως οι ανθρώπινες σχέσεις και τα διαχρονικά αιτήματα της ψυχής. Η μουσική πηγάζει μέσα από τους στίχους δίνοντάς τους πνοή και ζωντάνια, ενώ το ύφος της δεν είναι προκαθορισμένο και εξαρτάται πάντα από την έμπνευση των στίχων.

Μέσα στο καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει και η δεύτερη δουλειά τους με τίτλο «Με βότσαλα μοιάζουν οι σκέψεις», από την ποιητική συλλογή «Διαδρομές ψυχής», εκδ. Όστρια.

«Γύρισες»

Ερμηνεία: Όλγα Κουτσώνου Στιχουργός: Πολυξένη Ζαρκαδούλα Συνθέτης: Βασίλης Φαγογένης Ενορχήστρωση παραγωγή: Βασίλης Φαγογένης

Στίχοι:

Γύρισες σαν την Άνοιξη πριν ακόμα να χαράξει. Κάθε βράδυ μέχρι να γυρίσεις συναντώ τις ίδιες αναμνήσεις.
Γύρισες πάλι σαν τον κλέφτη όπως ένα αστέρι πέφτει. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και το κορμί μου στο χάδι σου χάνεται.
Στο ράδιο η ίδια μουσική και τα χείλη σου γλυκό κρασί. Στο ράδιο γνώριμοι ήχοι χάδι απαλό οι στίχοι.
Και στο τέλος πάλι η ίδια σκηνή γεμίζει το δωμάτιο ηδονή. Κι έρχεται η ευλογημένη στιγμή δύο σώματα γίνονται μια ψυχή.

Ακούστε το τραγούδι εδώ
https://youtu.be/0yg55jL1ARI