ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΦΩΤΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2020»

Ένα μοναδικό θέαμα απόλαυσαν Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης μας, καθώς φωτίστηκαν επιλεγμένα σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Light up the city», για τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2020».

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Ρολόι στο Πασαλιμάνι, το μνημείο του Αφανούς Ναύτη  (Σταυρός) στην Πειραϊκή, το κτήριο της Ραλλείου, οι φοίνικες κατά μήκος της Πειραϊκής Χερσονήσου, φωταγωγήθηκαν με τα χρώματα της θάλασσας, δημιουργώντας μια ξεχωριστή νότα στην πόλη,  ενώ ο Πειραϊκός ουρανός γέμισε με χρώματα από «βροχή» πυροτεχνημάτων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας φωταγωγήσαμε επιλεγμένα σημεία της πόλης μας, θέλοντας εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας στον Πειραιά. Το Δημοτικό Θέατρο, το Μνημείο Αφανούς Ναύτη (Σταυρός) στην Πειραϊκή, το Ρολόι στο Πασαλιμάνι και άλλα σημεία φωταγωγήθηκαν, προσφέροντας μια εντυπωσιακή εικόνα. Όπως έχω ξαναπεί, οφείλουμε να προσαρμοστούμε όλοι με τα νέα δεδομένα και τις νέες συνθήκες, τηρώντας ασφαλώς όλα τα μέτρα ασφαλείας. Χαίρομαι που η πρωτοβουλία αυτή άρεσε στους Πειραιώτες».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της τόνισε: «Η διοργάνωση θεσμός για τον Πειραιά, οι «Ημέρες Θάλασσας», εορτάστηκαν φέτος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Στο πλαίσιο των εορτασμών για τις «Ημέρες Θάλασσας», η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας μέσα από την πρωτοβουλία «Light up the city» φωταγώγησε την πόλη στα χρώματα της θάλασσας, ενώ παράλληλα ο Πειραϊκός ουρανός έλαμψε με πυροτεχνήματα, δίνοντας χαρά και ελπίδα στις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες.  Η δράση «Light up the city» μετέφερε το εορταστικό κλίμα σε κάθε γωνιά της πόλης, μέσα από τη φωταγώγηση των σημαντικών αξιοθέατων του Πειραιά, αλλά το κυριότερο είναι ότι φώτισε με αισιοδοξία την ιδιαίτερη καθημερινότητα των Πειραιωτών, όπως έχει διαμορφωθεί από τις φετινές συγκυρίες. Μέσα σε μια διαφορετική καθημερινότητα ο Πειραιάς φωτίστηκε με χαμόγελα και η πρωτοβουλία «Light up the city» έστειλε το μήνυμα ότι το Μεγάλο Λιμάνι θα λάμπει πάντα μέσα από το φως της αισιοδοξίας και της ελπίδας».

Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού- Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, σε δήλωσή του για τη φωταγώγηση του Σταυρού στην Πειραϊκή, επεσήμανε πως το μνημείο αυτό ανεγέρθη πριν 50 χρόνια και πλέον για να τιμήσει τα άγνωστα θύματα της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας. «Σκοπός του δήμου είναι η ανάδειξη αυτού του μνημείου και ήδη έχουν τοποθετηθεί προβολείς, ώστε να είναι ορατό κατά τις νυχτερινές ώρες από στεριά και θάλασσα».

Στην φωταγώγηση του Σταυρού στην Πειραϊκή παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης,  ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, φωτίστηκε το μνημείο του αφανούς ναύτη, προκειμένου να δημιουργηθεί μια όμορφη εικόνα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, στην Πειραϊκή, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Video από τον φωτισμό: https://bit.ly/3mCuXtH

www.piraeus.gov.gr