Χριστινα Μηχου: “αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η διαρκής αναζήτηση στο έργο της ισορροπίας και της αρμονίας”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ζωγραφίζω από τα παιδικά μου χρόνια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και καθ΄ολη την διάρκεια του σχολείου. Βεβαια την περίοδο εκείνη ασχολούμουν κυρίως με το collage και την φωτογραφία ενώ τώρα ασχολούμαι μόνο με την ζωγραφική.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

H ενασχόληση ενός ανθρώπου με την τέχνη, η αγάπη του για το αντικείμενο και ο χρόνος που αφιερώνει ορίζουν το εάν θα γίνει κάποιος καλλιτέχνης . Το να γίνει κάποιος καλλιτέχνης προσωπικά πιστεύω ότι είναι επιλογή, αλλα παραλληλα εχει να κανει με εναν ιδιαιτερο τροπο που βλεπουν τα πραγματα οι καλλιτεχνες, εστιαζουν σε πραγματα που μπορει να φαινονται αδιαφορα .

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Θεωρώ ότι αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η διαρκής αναζήτηση στο έργο της ισορροπίας και της αρμονίας.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο ασχολείται κάποιος με την ζωγραφική τόσο περισσότερες ιδέες έχει. Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από ένα βιβλίο, από μια ταινία ,από την μουσική, κάποτε είχα κάνει μια σειρά έργων εμπνεόμενη από τον δεκάλογο του Κ. Κισλόφσκι.

Ενα έργο πριν ξεκινήσει να υλοποιείται υπάρχει μια περίοδος επώασης της ιδέας ,μια στοχαστική διαδικασία οπου επεξεργάζονται διάφορες σκέψεις , γίνονται προσχέδια, μελέτες ….

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα με χαρακτήριζα ως ανθρωποκεντρική ζωγράφο, με ενδιαφέρει πάνω από όλα ο άνθρωπος η σχέση του με τον χώρο και τον χρόνο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ελπίζω να συνεχίσω να δημιουργώ και το έργο μου να αντέξει στον χρόνο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χριστίνα Μηχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτος της σχολής κάλων τεχνών του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στην μέση εκπαίδευση .
Εχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε ,του εικαστικού επιμελητηρίου και του συλλόγου αποφοίτων του Α.Π.Θ.
τηλεφωνο επικοινωνιας 6972154806