Χριστιάνα Γαλιάτσου: “Αισθάνομαι ευλογημένη που κατάφερα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να σταθώ δίπλα σε καλλιτέχνες που πάντοτε θαύμαζα”

“Συναντήθηκα με το «Πρωινό Τσιγάρο» με έναν πολύ όμορφο και αυθόρμητο τρόπο… Κάποια στιγμή, ο κιθαρίστας, συνάδελφος και συνεργάτης, Γεώργιος Χατζόπουλος, είχε την ιδέα σε μια πρόβα, να πιάσουμε στα χέρια μας αυτό το τραγούδι και εκεί ήταν που αποφάσισα να το ηχογραφήσω. Ακολούθησε η επικοινωνία με τον κύριο Μαυρούδη, ο οποίος μου έδωσε το «πράσινο φως»… Φυσικά, η ιδέα πήρε σάρκα και οστά μέσω της εταιρείας μου, της Ogdoo Music Group, την οποία και ευχαριστώ θερμά.”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μουσική ανάμνηση που έχω είναι ίσως και η πιο έντονη στη ζωή μου. Άλλωστε, μου άνοιξε το δρόμο και απέκτησε ένα ιδιαίτερο νόημα για την μετέπειτα πορεία μου. Ήταν σε ένα χώρο, όπου τραγουδούσε η μητέρα μου, η Αιμιλία Γαλιάτσου, τραγουδίστρια και αυτή. Με προσκάλεσε να τραγουδήσω στο κοινό, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για παιδί 5 χρόνων. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά, αλλά θυμάμαι ότι παρά το άγχος μου, δεν δίστασα να πλησιάσω και να ανέβω στη σκηνή. Μάλιστα, έπεσα αμέσως στα βαθιά, καθώς το τραγούδι που ερμήνευσα με τις άγουρες τότε φωνητικές ικανότητες, ήταν το «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία».

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είχα την τύχη μέχρι στιγμής να συνεργαστώ με εξαιρετικούς μουσικούς, οι οποίοι με εξέλιξαν ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Ωστόσο, θα ήθελα κάποια στιγμή να βρεθώ επί σκηνής με τον σπουδαίο Χρήστο Νικολόπουλο και τον μοναδικό Διονύση Σαββόπουλο που αποτελούν σημαντικά κομμάτια από τα ακούσματα και τις επιρροές μου.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; «Σημασία έχει το ταξίδι», δεν λέει ο ποιητής; Μέχρι τώρα έχω απολαύσει κάθε λεπτό αυτής της ευχάριστης διαδρομής. Καμία δύσκολη ή δυσάρεστη στιγμή δεν μπορώ να τη βαφτίσω «αρνητική επιρροή». Όλα μαθήματα ήταν, όλα χρήσιμα. Τραγουδούσα από παιδί σε χορωδία και σε πολυάριθμα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μου, της Σπάρτης. Ακολούθησαν τα πρώτα δειλά επαγγελματικά βήματα σε μουσικές σκηνές της Κρήτης, όπου πέρασα αρκετά χρόνια ως φοιτήτρια, μέχρι που ήρθα στην Αθήνα, γνώρισα τον κύριο Γιώργο Μαργαρίτη, ο οποίος με πίστεψε πραγματικά και κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για όλα τα όμορφα που είτε συνάντησα είτε με συνάντησαν.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Οι Κινέζοι έχουν ένα σπουδαίο γνωμικό, το οποίο έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου: «Η αποτυχία είναι το θεμέλιο της επιτυχίας και το μέσο με το οποίο την κατακτούμε». Δεν με φοβίζει ούτε η επιτυχία ούτε η αποτυχία. Αισθάνομαι ευλογημένη που κατάφερα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να σταθώ δίπλα σε καλλιτέχνες που πάντοτε θαύμαζα. Φυσικά, η αποδοχή είναι κάτι που όλοι μας επιζητούμε, αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν πρέπει ποτέ να πιστέψεις ότι κάπου έφτασες ή κάτι κατέκτησες. Προτιμώ να έχω συνεχώς τα μανίκια σηκωμένα και να δουλεύω κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Αισθάνομαι ότι για κάποιο λόγο τα talents shows έχουν κατακριθεί, σε πολλές περιπτώσεις άδικα, θα έλεγα. Αποτελούν ένα μεγάλο μέσο προβολής και ώθησης που στο παρελθόν δεν υπήρχε. Ως εκεί. Ας μη δίνουμε περισσότερη σημασία από αυτή που έχουν. Είναι ένα εργαλείο που χρειάζεται προσεκτική διαχείριση, αλλά σε κάθε περίπτωση, κανένας από τους καλλιτέχνες που ξεκίνησε από talent show και διακρίθηκε στη συνέχεια δεν πέτυχε χωρίς σκληρή δουλειά, χωρίς σωστές επιλογές, χωρίς αγάπη για την τέχνη του. Η τηλεόραση αποτελεί ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι το περιεχόμενο αξίζει. Διαφορετικά, ο κόσμος το κατατάσσει εκεί που του πρέπει.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Νιώθω ευγνώμων για όλες τις συνεργασίες που είχα μέχρι στιγμής, γιατί αποτέλεσαν οδηγό για την μετέπειτα πορεία μου. Πολλοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες όπως ο Γ. Μαργαρίτης, ο Μ. Μητσιάς, η Γλυκερία και ο Δ. Μπάσης μου έκαναν την τιμή να μοιραστούν τη σκηνή μαζί μου και τους χρωστάω πολλά. Βέβαια, θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να συνεργαστώ με τον σπουδαίο Γιώργο Νταλάρα και με το Γιάννη Κότσιρα, έναν από τους κορυφαίους της γενιάς του.

Πείτε μας λίγα λόγια για την πρόσφατή σας μουσική κυκλοφορία «Πρωινό τσιγάρο» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Συναντήθηκα με το «Πρωινό Τσιγάρο» με έναν πολύ όμορφο και αυθόρμητο τρόπο. Το αγάπησα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, μερικά χρόνια πίσω και κάθε φορά που τύχαινε να το ακούσω κοντοστεκόμουν και το άφηνα να τρυπώσει μέσα μου με τα μοναδικά λόγια και τις νότες του. Κάποια στιγμή, ο κιθαρίστας, συνάδελφος και συνεργάτης, Γεώργιος Χατζόπουλος, είχε την ιδέα σε μια πρόβα, να πιάσουμε στα χέρια μας αυτό το τραγούδι και εκεί ήταν που αποφάσισα να το ηχογραφήσω. Ακολούθησε η επικοινωνία με τον κύριο Μαυρούδη, ο οποίος μου έδωσε το «πράσινο φως». Στις ημέρες μας, συνηθίζουμε να λέμε πολύ εύκολα το «ευχαριστώ», αλλά η εμπιστοσύνη που μου έδειξε αυτός ο άνθρωπος που τόσο θαυμάζω, αλλά και τα λόγια του για τη δική μου εκδοχή στο «διαμάντι» του αποτελούν δώρο και πραγματική ευλογία για εμένα. Έχει το σεβασμό μου και την απεριόριστη εκτίμηση κι ευγνωμοσύνη μου. Φυσικά, η ιδέα πήρε σάρκα και οστά μέσω της εταιρείας μου, της Ogdoo Music Group, την οποία και ευχαριστώ θερμά.

Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο τραγούδι; Ένα από τα κίνητρά μου για να τραγουδώ είναι αυτή η πληρότητα που αισθάνομαι κάθε φορά που ερμηνεύω τραγούδια που με εκφράζουν και με συγκινούν. Αυτό συνέβη και με το «Πρωινό Τσιγάρο». Το αγαπώ γιατί είχε πάντα μέσα μου μία ξεχωριστή θέση. Στίχος που σε καθηλώνει, γλυκιά και σπάνια μελωδία και μία μοναδική ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο που δίνουν στο τραγούδι την αναμφισβήτητη ποιότητά του. Η επανεκτέλεση αυτού του κομματιού ήταν, μεταξύ άλλων, κι ένας τρόπος αναγνώρισης και σεβασμού του μεγαλείου των δημιουργών.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Μου δίνεις μία ωραία ευκαιρία με αυτή την ερώτηση να απαντήσω σε όλους εκείνους τους απαισιόδοξους που υποστηρίζουν με θέρμη ότι το μάθημα που μας έδωσε η πανδημία είναι ότι δεν πρέπει να κάνουμε σχέδια. Εγώ θα έλεγα ότι ο τελευταίος χρόνος μας υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε κι επιβάλλεται να προσαρμοζόμαστε σε νέες συνθήκες. Ειδικά εμείς οι νεότεροι οφείλουμε να μη φοβόμαστε την αλλαγή και κυρίως να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας, ό,τι κι αν φέρει το εξωτερικό περιβάλλον. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, προχωράμε με τους συνεργάτες μου στην ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουμε και οργανώνουμε κάποια μουσικά projects με εμφανίσεις και συναυλίες. Παράλληλα βρίσκομαι σε συζητήσεις για μουσικές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και γενικότερα αισθάνομαι ότι δεν αργεί η ημέρα που θα επιστρέψουμε εκεί έξω και θα τα φτιάξουμε όλα από την αρχή.

Bio. Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι προικισμένη ερμηνεύτρια με ξεχωριστή πορεία και συνεργασίες.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με την μουσική και το λαϊκό, με την ευρύτερη έννοια, τραγούδι.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς πηγαίους καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Μαργαρίτης (για μεγάλο διάστημα), Σταμάτης Κόκοτας, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Πάριος, Γλυκερία, Θέμης Αδαμαντίδης, Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Λέκκας, Μαριώ, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Αγάθωνας, Μιχάλης Δημητριάδης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Χρήστος Παπαδόπουλος κ.ά.

Η ζεστασιά της φωνής της, το εύρος και οι δυνατότητές της την καθιστούν ιδιαίτερη και περιζήτητη σε όλα τα προγράμματα και τις παραστάσεις όπου συμμετέχει. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει η αμεσότητά της και η ουσιαστική επικοινωνία που δημιουργεί με το κοινό.

Είτε μιλάμε για μουσικές σκηνές, συναυλίες και κοσμικά μαγαζιά στην Αθήνα και σε άλλες γωνιές της Ελλάδας, είτε για εμφανίσεις στο εξωτερικό, σε Αμερική, Καναδά, Σουηδία Γερμανία, Ρωσία, Ισραήλ που αγκαλιάστηκαν από τους ομογενείς και όχι μόνο.

Τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα πραγματοποιήθηκαν με την κυκλοφορία του τραγουδιού «Αν τύχει» σε μουσική του Πέτρου Βαγιόπουλου και στίχους του Ησαΐα Παπαδοπούλου.

Έχει αποσπάσει θερμά σχόλια και κριτικές και έχει γίνει αγαπητή σε μεγάλη μερίδα του κόσμου μέσα και από τις εμφανίσεις της σε γνωστές μουσικές τηλεοπτικές εκπομπές, όπως «Στην υγειά μας ρε παιδιά», «Η αυλή των χρωμάτων», «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ» όπου άφησε και εξαιρετικές εντυπώσεις.

Αυτήν την περίοδο προετοιμάζει τα επόμενα δισκογραφικά βήματά της με γνώμονα πάντα την προσήλωση και συνέπειά της στο καλό τραγούδι.

Δείτε εδώ το Official Music Video: https://youtu.be/vmQ5RnW_vto