Χριστίνα Ντιναπόγια: “Ως άνθρωπος και καλλιτέχνης, κοιτάζω μπροστά… να δω τι μπορώ να κάνω τώρα για ένα πιο λαμπρό μέλλον”

Η Dreamteam σε συνεργασια με το Polismagazino.gr, στην έναρξη του νέου Χρόνου και με δράσεις #giaenankaliterokosmo, δίνει βήμα σε καλλιτέχνες για να εξωτερικεύσουν συναισθήματα, έργα και απόψεις:

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Ευγνωμοσύνη κυρίως για ό,τι υπάρχει και επίσης για ό,τι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ζωή μου… Λίγη τσαντίλα γιατί πήξαμε αλλά αξιοποίησα  αυτό το χρόνο δημιουργικά  και έχω την πεποίθηση πως μέσα από όλη αυτή την κατάσταση μπορούν αν το θελήσουμε να προκύψουν πολύ ωραία πράγματα.

Πως αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα με την πανδημία και τα μέτρα για τον covid; Με υπομονή, ψυχραιμία και χιούμορ. Αυτό που διαπιστώνω είναι πως σε μια τέτοια κρίση, φαίνονται και οι πραγματικοί χαρακτήρες των ανθρώπων. Αν αποστασιοποιηθείς συναισθηματικά, έχει ενδιαφέρον να το παρατηρήσεις. Επίσης όλοι μας χρειαζόμαστε συμπόνια και κατανόηση.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η εξέλιξη του Πολιτισμού το 2022; Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει κάποιος. Πάντα το νόμισμα έχει 2 όψεις… Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, θα καταλάβουμε. Βέβαια είμαστε κομμάτι αυτής της εξέλιξης, αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, είναι κι αυτό κομμάτι της εξέλιξης. Αυτή η συνέντευξη είναι κομμάτι αυτής της εξέλιξης. Άρα εξαρτάται πού θα εστιάσουμε την προσοχή μας.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Ας αναρωτηθούμε αν η “κανονικότητα’” που είχαμε, ήταν αυτή που θέλαμε; Κι αν ναι γιατί είμαστε εδώ; και έστω ότι τη θέλαμε, αν δεν επιστρέψει πλάνο Β έχουμε; Εγώ κοιτάζω μπροστά. Κοιτάζω να δω τι μπορώ να κάνω τώρα για ένα πιο λαμπρό μέλλον. Το παρελθόν πέρασε.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Ο Simon Sinek σε μια κουβέντα που είχε με τον ιδρυτή του TED Chris Anderson, παρατήρησε ότι οι περισσότεροι καταλάβαμε πιο καλά τι σημαίνει ψυχική υγεία. Η απομόνωση καλή ήταν, λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά και δουλέψαμε έσω και έξω γιατί είχαμε το χρόνο, μόνο ωραία αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Την επόμενη μέρα την φτιάχνουμε κάθε μέρα δουλεύοντας στο παρόν. Τα σχέδια για το 2022; Είναι πολλά τα πρότζεκτ που έχουν μείνει πίσω λόγω της κατάστασης. Με την πρώτη ευκαιρία μια ατομική έκθεση όταν οι χώροι ανοίξουν για όλους.

Ευχαριστώ πολύ το @polisfreepress.gr για την συνέντευξη, την Dream Team και τον κο. Χρήστο Πετρίδη που πάντα μας δίνει τη δυνατότητα  με όλους τους τρόπους να επικοινωνούμε την αλήθεια μας…

 

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/