Χρήστος Χρυσάφης: “Επειδή θεωρώ ότι η μουσική ηρεμεί τον άνθρωπο δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη”

“…Κυκλοφορήσαμε ένα νέο τραγουδι «μη μου λες» σε στίχους και μουσική του Ανδρέα Λεβέντη και την ενορχήστρωση έκανε ο τεράστιος Ρουσετος Δημητρογλου”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι από το πρώτο μου λαιβ… σε ένα μικρό καφε που θυμαμαι ακόμα. Είχα βγει εξω τόσο φοβισμένος και αγχωμένος …αλλά όλο αυτό διήρκησε 20 λεπτα …από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν.

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είναι πολλοί δεν μπορώ να ξεχωρίσω καποιον ….

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ξεκίνησα όταν απολύθηκα από φαντάρος έφτιαξα ένα γκρουπάκι με φίλους και έναν καθηγητή μου από το γυμνάσιο που ήταν και αυτός τρελός με την μουσική …Καπως έτσι ξεκίνησα τα πρώτα μου λαιβ… μετά συνεχισα μόνος μου.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι ένας τρόπος να αποκτήσεις αναγνωρισιμότητα… Υπάρχουν πάρα πολλοί τραγουδιστές που έχουν βγει από ριάλιτι και συνεχίζουν και κάνουν καριέρα όποτε εκ του αποτελεσματος είναι ένας πετυχημένος τρόπος.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα με πολλούς να συνεργαστώ αλλά σιγουρα θα ήθελα έστω για λίγο να βρεθώ με τη Γλυκερία on stage ..

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Καταρχήν να πουμε ότι τη μουσική παιδεία και την αγάπη για τη μουσική δεν χρειάζεται να την πάρεις από το σπίτι σου… Είναι ένα πραγμα που το έχεις μέσα σου ή δεν το έχεις …για παράδειγμα εγώ δεν είχα κανέναν στο σπίτι μου να ασχολείται με τη μουσική …Επειδή εγώ θεωρώ ότι η μουσική ηρεμεί τον άνθρωπο πρέπει να γίνει ανάγκη …

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Εννοείται… επειδή τυγχάνει να δουλευω και έξω πολύ στο εξωτερικο εννοώ σε πληροφορώ ότι σαν τους Έλληνες μουσικούς δύσκολα βρίσκεις.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αρχικά περιμένω πως και πως να μας αφήσουν πάλι να δουλέψουμε …κυκλοφορήσαμε ένα νέο τραγουδι «μη μου λες» σε στίχους και μουσική του Ανδρέα Λεβέντη και την ενορχήστρωση έκανε ο τεράστιος Ρουσετος Δημητρογλου. Τους Ευχαριστω παρά πολύ και από εκεί και περα συνεχιζουμε δυνατα …