Χρήστος Κατσίδης: “Θα μου άρεσε πολύ να συνεργαστώ με καταξιωμένους μουσικούς”

Ποιά είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Όταν ήμουν 3 χρονών παρακολούθησα συναυλία για πρώτη φορά. Τραγουδούσε η Χαρούλα Αλεξίου, η οποία με μάγεψε.

Με ποιον μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Είναι τόσοι αξιόλογοι μουσικοί στη χώρα μας που είναι δύσκολο να απαντήσω. Ωστόσο αν θα έπρεπε να επιλέξω έναν, αυτός θα ήταν η Ελευθερία Αρβανκτάκη την οποία έχω παρακολουθήσει πολλές συναυλίες.

Περιγράψτε τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές θετικές η αρνητικές; Άρχισα τα πρώτα μου μαθήματα στο πιάνο στην ηλικία των 5 ετών. Ξεκίνησα με ιδιαίτερα μαθήματα και αργότερα συνέχισα στο Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου. Από το 2013 και μετά φοίτω στο Μουσικό σχολείο Ηρακλείου από όπου θα αποφοιτήσω φέτος. Ακόμα έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα στο κανονάκι. Όλοι οι δάσκαλοι μου με έχουν επηρεάσει θετικά καθώς πάντα με ενθαρρύνουν και μοιράζονται μαζί μου την αγάπη για τη μουσική.

Ποιά είναι η άποψη σας για τα τηλεοπτικά Talent Shows; Είναι ένα μέσο προβολής των ανθρώπων που ασχολούνται με τη μουσική και την τέχνη γενικότερα. Ωστόσο δεν πιστεύω πως τους προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο.

Μία συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα μου άρεσε πολύ να συνεργαστώ με καταξιωμένους μουσικούς που είναι ενεργοί στην Ελληνική Μουσική Σκηνή. Καθώς συνθέτω μουσική θα ήταν μεγάλη ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να γράψω μουσική για κάποιον από τους τόσο σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Είναι ένα θέμα με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί ακόμα οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τα μελλοντικά μου σχέδια όσον αφορά τη μουσική είναι να περάσω στο πανεπιστήμιο να συνεχίσω σε Α.Ε.Ι. Επίσης ετοιμάζουμε με μια καθηγήτρια μου την κα. Ειρήνη Παραδεισανού την παρουσίαση της μελοποίησης του βιβλίου της “Στη φλέβα της πέτρας” Είναι μια συλλογή ποιημάτων τα οποία μου εμπιστεύτηκε και είχα τη χαρά και την τιμή να τα μελοποιήσω.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης. Από την ηλικία των 5 ετών ξεκίνησα μαθήματα μουσικής τα οποία συνεχίζω μέχρι σήμερα. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, Αρμονίας και κανονάκι. Έχω συμμετάσχει στη χορωδία Π. Ε Ηρακλείου, του έντεχνου ωδείου και του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου. Έχω συμμετάσχει σε συναυλίες με το ωδείο ενώ παράλληλα παρακολουθώ μαθήματα θεάτρου και κάποιες παραστάσεις τις έχω ντύσει μουσικά. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Δημήτρη Τουφεξη και Ι. Ποταμούση. Είμαι μαθητής του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου και είμαι υποψήφιος πανελλαδικών για τα μουσικά τμήματα των Α. Ε. Ι της χώρας. Ενώ παράλληλα συνεχίζω τις μελοποιήσεις των ποιημάτων.