Χαρίκλεια Μαρή: “For so Long”

Listen Here

For so long – Charikleia Mari Amersa

Όταν ένα μουσικό κομμάτι στηρίζει το έργο της Εναλλακτικής Ψυχοθεραπείας.

Η ανθρώπινη ψυχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και ευάλωτη απέναντι σε όλα τα ερεθίσματα είτε θετικά – είτε αρνητικά. Όταν ένας άνθρωπος φοβάται, νιώθει ανασφάλεια και δεν αποδέχεται τον εαυτό του, έχει την τάση να αυτοτιμωρείται διότι δεν είναι έτοιμος να έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια και να την αποδεχτεί. Το κλειδί για την ελευθερία είναι η αποδοχή των καταστάσεων και η αποδοχή του εαυτού. Μέσα από ψυχολογικές έρευνες έχουμε δει πως η τέχνη και η μουσική λειτουργούν ως μία μορφή θεραπείας και ψυχικής αναλγησίας για τα άτομα που υποφέρουν από διάφορες ψυχικές νόσους, αλλά και σωματικές. (Είτε είναι κάποιος δημηουργός είτε απολαμβάνει την τέχνη κάποιου άλλου.)

Έχουμε δει πολλούς καλλιτέχνες να μετατρέπουν τα συναισθήματα τους σε διάφορες μορφές τέχνης με σκοπό να τα μεταφέρουν στο κοινό τους τα δικά τους υποστηρικτικά μηνύματα. Όταν μετατρέπεται ο πόνος σε τέχνη γίνεται πιο μαλακός. Στρέφοντας λίγο την προσοχή μας στο νέο τραγούδι της Χαρίκλειας Μαρή το “ FOR SO LONG ” μπορούμε να δούμε τις δυνατές εικόνες του video clip και το βαθύ νόημα των στίχων και να καταλάβουμε πως θέλει να μας δώσει το δικό της μήνυμα μέσα από αυτήν της την δημιουργία . Τσαλακώνει το είναι της και μας δείχνει σκηνές μοναξιάς, αυτοκριτικής, μπερδεμένες σκέψεις και αναμάσημα πρότερων εμπειριών. Η μουσική οπτικοακουστικά βοηθά άτομα τα οποία ταυτίζονται με ορισμένους στίχους ή εικόνες να νιώσουν μια παρηγοριά, πως δεν είναι οι μόνοι που περνούν δύσκολες στιγμές και βιώνουν δύσκολα συναισθήματα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η συναισθηματική αποφόρτιση και η καταστολή άγχους μέσω της τέχνης. Τα άτομα που καταφεύγουν στην τέχνη για συναισθηματική έκφραση παρουσιάζουν εμφανή βελτίωση των συμπτωμάτων βάση της βιβλιογραφίας. Υπάρχει πολύ σχετικό επιστημονικό υλικό  με την τέχνη – μουσική ως εναλλακτική ψυχοθεραπεία και αυτοθεραπεία.

Είναι πολύ σημαντικό οι καλλιτέχνες να γνωρίζουν ορισμένες σημαντικές πληροφορίες περί ψυχολογίας και μουσικής ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να περάσουν υποστηρικτικά μηνύματα στο κοινό τους. Η Χαρίκλεια Μαρή με το νέο της τραγούδι μας δείχνει πως έχει ευαισθητοποιηθεί να στηρίξει με τον δικό της όμορφο τρόπο όλα τα άτομα που δυσκολεύονται να διαχειριστούν δύσκολα συναισθήματα και νιώθουν πως έχουν χαθεί στο σκοτάδι των σκέψεων τους. Ας ευχηθούμε πως και άλλοι καλλιτέχνες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της νεαρής τραγουδίστριας η οποία αποτελεί πρότυπο δύναμης και προσπάθειας.

Ευχαριστώ από πλευράς μου ως Ψυχολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας την καλλιτέχνιδα που στηρίζει το έργο μας και βοηθά ανθρώπους να βρουν τον δρόμο για την αποδοχή και να νιώσουν καλύτερα μέσω της μουσικής. Κανένας μόνος του.

Τριανταφυλλιά Πλιάκα Ψυχολόγος & Συγγραφέας (https://rosepliaka.com/)

Για το τραγούδι For so long της Χαρίκλειας Μαρή

Youtube Link https://youtu.be/24dCahdmhRk

Ακούστε το εδώ https://distrokid.com/hyperfollow/charikleiamariamersa/for-so-long

Connect with Charikleia 

Website
Instagram
Spotify
YouTube