Η Myró Gallery φιλοξενεί την έκθεση της Βασιλικής Μάττα, «εΞαρτώ», στο χώρο του Project room

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00.

εΞαρτώ, εξάρτησα, εξαρτήθηκα, εξαρτημένος.

1. Κρεμώ κάτι από κάπου, αναρτώ,

2. μτφ., υπάγω κάτι στην εξουσία άλλου ή κάνω κάτι να είναι απαραίτητη συνέπεια άλλου, το συνδέω, το συσχετίζω.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα-ενώσεις τυπωμάτων χαρακτικής ξυλογραφίας και ανεικονικής ζωγραφικής. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και τυπώματα ορίζουν χώρο και σχήμα, δημιουργούν επίπεδα. Το χρώμα αφουγκραστικά πλέκει, περιπλέκει, περικυκλώνει με σκοπό να συνθέσει αδιήγητους, βιωματικούς χώρους. Εξαρτήσεις, μιμήσεις και διαδρομές ανάμεσα σε επίπεδα και διαφάνειες οριοθετούν, συσπειρώνουν, γράφουν τόπους.

Η Μάττα Βασιλική γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Σπούδασε στην Ecole Superieur d’Art et Design de Saint-Etienne (Ανωτάτη  Σχολή  Καλών  Τεχνών  και σχεδιασμού Saint-Etienne), στη Γαλλία . Είναι κάτοχος Diplome National d’Art Plastique (Εθνικό Δίπλωμα Πλαστικών Τεχνών, DNAP) και Diplome Superieur d’Expression Plastique, (Ανώτατο Εθνικό Δίπλωμα  Πλαστικής Έκφρασης, DNSEP). Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Ατομικές  εκθέσεις  

  • 2017 «μέΔω» γκαλερί tabya Θεσσαλονίκη.
  • 2017 «3+2» πολυχώρος Ζώγια Θεσσαλονίκη.
  • 2011  «συγκείμενα»  Γαλλικό  Ινστιτούτο  Θεσσαλονίκης.  
  • 2009  «patchwork» Mediterranean cosmos 2η μπιενάλε Θεσσαλονίκης.  

Συμμετοχή σε ομαδικές  εκθέσεις στην  Ελλάδα και το εξωτερικό (επιλογή)

2018 4th athens print fest, 2016  MigrArt Sciandiano  Ιταλία, 2014 πανεπιστήμιο  Βιέννης , Αυστρία,  2014 Lhi-Lna δήμος Αλμωπίας, 2009 μπιενάλε σύγχρονης τέχνης Θεσσαλονίκη,  2008 βίλα Καζούλη, Αθήνα, 2007 Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, 2004 Παλιά Βιβλιοθήκη St.Etienne,  2003 Comedie St.Etienne,  2000-2002 Διεθνής μπιενάλε  Design,  St.Etienne.

Ποιοι είμαστε

Η MYRÓ Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών (MYRÓ Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011.

Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν τη MYRÓ Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative.

Ι: www.myro.gr

Facebook| Instagram | YouTube

Χορηγός Επικοινωνίας