ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ: “Χρειάζεται η μουσική παιδεία προκειμένου να μάθει ο κόσμος να απορρίπτει καθετί που μας προσβάλλει ως ανθρώπους”

“Θαυμάζω οποιοδήποτε καλλιτέχνη μπορεί να «μιλήσει» στην καρδιά του κόσμου”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι σαν παιδάκι να κλείνομαι στο δωμάτιό μου με τη μουσική στη διαπασών και ένα τηλεκοντρόλ στα χέρια να φαντάζομαι ότι ειμαι στη σκηνή. (χαχα)

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω οποιονδήποτε καλλιτέχνη μπορεί να «μιλήσει» στην καρδια του κόσμου. Πιστεύω πως θα ήταν πολύ ωραία να βρεθώ επί σκηνής με Χρήστο Μάστορα και Μέλισσες!!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η αλήθεια είναι πως μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά με το κομμάτι «μουσική». Έμαθα να παίζω κιθάρα ερασιτεχνικά με αποτέλεσμα να μπορώ όσα έχω στο μυαλό μου να τα αποτυπώσω κάπως και να τους δώσω υπόσταση. Επίσης ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής. Πιο μπροστά, και από πολύ μικρός γενικά, τραγουδούσα και είχα αρκετές μελωδίες στο μυαλό μου αλλά δεν μπορούσα να κάνω κατι γι’ αυτό.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι μια καλή ευκαιρία για ανθρώπους που δεν έχουν τις απαραίτητες διασυνδέσεις ή δεν ξέρουν από που να αρχίσουν, να παρουσιάσουν τον εαυτό και το ταλέντο τους. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετά ποιοτικά talent shows.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Με Νίκο Οικονομόπουλο… ξεκάθαρα! Από γυναίκες θα ήθελα πολυ να συνεργαστώ με τη Νατάσα Θεοδωρίδου.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Χρειάζεται η μουσική παιδεία προκειμένου να μάθει ο κόσμος να απορρίπτει κάθετί που μας προσβάλλει ως ανθρώπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα είδος μουσικής είναι καλύτερο από το άλλο. Σε κάθε είδος μουσικής υπάρχουν αυτοί που σέβονται το κοινό τους και προσπαθούν να κάνουν μια όσο το δυνατόν πιο αξιόλογη και ποιοτική προσπάθεια και κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να δείξουν και να μας πουν. Και στις μέρες μας υπάρχουν αρκετοί σαν αυτούς.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Υπάρχουν, αρκετοί. Και πιστεύω πως πάντα θα υπάρχουν. Αρκεί όπως είπα και πιο πάνω να αποκτήσουμε μουσική (και όχι μόνο) παιδεία ώστε να μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Προς το παρόν θέλω να πάει όσο καλύτερα γίνεται το νέο μου τραγούδι με τίτλο «Φρένο», να το ακούσουν όσοι περισσότεροι γίνεται και στη συνέχεια έχω αρκετά ακόμη δικά μου τραγούδια τα οποία θα ήθελα να βγάλω.

Πείτε μας δύο λόγια για το νέο σας τραγούδι “Φρένο” Είναι αστεία η ιστορία που κρύβεται πίσω απο το «Φρένο»…ίσως κάποτε την μάθετε (χαχα).
Το σίγουρο είναι ότι σε όποιον το τραγουδούσα, στην αρχή σαν πλάκα για να δω αντιδράσεις, του έμενε στο αυτί και το θυμόντουσαν όλοι και μέρες μετά, με μια φορά που το άκουσαν. Αυτό πάντα κάτι σημαίνει (χαχα).

Καριέρα ή οικογένεια; Η οικογένεια είναι η πιο δύσκολη «καριέρα» και η καριέρα καταλήγει να γίνει μια «οικογένεια». (χαχα)
Ότι είναι να γίνει, θα γίνει…

Πως αντιμετωπίσατε την κατάσταση με την καραντίνα; Πολύ δημιουργικά. Θεωρώ πως ήταν μια ευκαιρία για όλους μας να κάτσουμε να πούμε δυο λογάκια με τον εαυτό μας, να θέσουμε πιθανόν νέους στόχους και να πάρουμε τον χρόνο μας, γιατί καλώς ή κακώς στην εποχή που ζούμε οι ρυθμοί είναι τρελοί..

Μία ευχή για τους αναγνώστες του Polismagazino.gr
Εύχομαι στους αναγνώστες του Polismagazino.gr να είναι καλά στην υγεία τους και έπειτα να βρουν τι είναι αυτό που πραγματικά αγαπούν και θα ήθελαν να κάνουν και ο θεός να τους δώσει την δύναμη να το κυνηγήσουν..
Να είστε όλοι καλά!!