Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ

εξερευνά τους μύθους της Κοσμογονίας,
ταξιδεύοντας μέχρι τη Νορβηγία

Το θέατρο Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού, ένα θέατρο που θέλει συνεχώς να ανοίγει δρόμους και να μπαίνει σε νέα πεδία έρευνας και έκφρασης, ταξιδεύει στην Νορβηγία.

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ θα συναντηθεί στο SANTERJORD της Νορβηγίας με άλλους 6 θεατρικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς με αυτόν τον στόχο.
Πρόκειται για ένα νέο project ενταγμένο στο πρόγραμμα cultural heritage που κατατέθηκε από το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και εγκρίθηκε από το CREATIVE EUROPE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τίτλος του: The Legend of the Great Birth, στο οποίο το θέατρο Αερόπλοιο και ο σκηνοθέτης & καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Καμτσής ανέλαβαν το ρόλο του συντονιστή ενώ συνεργάτες-εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος θα είναι καλλιτεχνικοί οργανισμοί από όλη την Ευρώπη: Action Synergy (Ελλάδα), AIDA FONDAZZIONE (Ιταλία), STELLA POLARIS (Νορβηγία), Smashing Time (Ιρλανδία), Teatr KRYZK (Πολωνία), Fusion of Art (Ρουμανία).
H διάρκεια του προγράμματος είναι 2 χρόνια, όπου όλοι οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί θα ερευνήσουν τα κοινά μυθολογικά στοιχεία και συγκεκριμένα, τον μύθο της κοσμογονίας της χώρας τους. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα αποτελέσουν το δραματουργικό υλικό μια παράστασης που θα βασιστεί στο ΙΔΙΟ κείμενο, αλλά θα παιχτεί σε 6 διαφορετικές χώρες, 6 διαφορετικές γλώσσες και με 6 διαφορετικούς σκηνοθετικούς τρόπους
Το κείμενο, βασισμένο στην έρευνα των εταιρών, είναι ήδη έτοιμο και προβάλλει τα κοινά χαρακτηριστικά όλων των κοσμογονικών μύθων των Ευρωπαϊκών λαών, ώστε οι θεατές που θα το δουν σε 6 διαφορετικές χώρες, να διαπιστώσουν τα κοινά χαρακτηριστικά τους και να δημιουργηθεί έτσι σκηνικά, μια κοινή κοσμογονική μυθολογία.
Στη σκηνή των 6 θεάτρων θα συναντηθούν μυθικοί ήρωες και θα «ξαναζήσουν» την ιστορία της μεγάλη γένεσης υπενθυμίζοντας πόσο ίδιοι, αλλά και πόσο ιδιαίτεροι είναι οι λαοί της Ευρώπης. Για άλλη μια φορά, το θέατρο προσφέρει ένα δυνατό και ποιητικό βήμα ενός γόνιμου διαλόγου της μυθολογίας και των παραδόσεων των λαών και άρα των σύγχρονων καλλιτεχνών και θεατών.
Στην Ελλάδα η παράσταση θα παρουσιαστεί την ερχόμενη θεατρική σαιζόν και θα πλαισιωθεί από workshops, εκθέσεις και εκδόσεις.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα The Legend of the Great Birth μπορείτε να επικοινωνήσετε με το θέατρο Αερόπλοιο στα τηλ. 2108656004, 2108679535.
Θέατρο Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού
Σωζόπολεως 20, Αθήνα
2108679535
www.aeroplio.gr