Φτιαγμένο από 1.112 κομμάτια ξύλου

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Μια πολύ εντυπωσιακή ξύλινη σουίτα της Tenon Architecture, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους αρχιτέκτονες Απόστολο Μητρόπουλο και Θάνο Ζερβό στο Hyades Mountain Resort στα Τρίκαλα Κορινθίας, μόλις ολοκληρώθηκε. Και είναι μια πλήρης ανακαίνιση ενός ήδη υπάρχοντος χώρου.

Οι αρχιτέκτονες δούλεψαν με ξύλο και πέτρα για να φτιάξουν αυτήν την εξαιρετικά πρωτότυπη σουίτα. Το κύριο δωμάτιο, ένα αριστούργημα- σαν ξύλινο καμπυλωτό γλυπτό – και οι δευτερεύοντες χώροι, δουλεμένοι με σκούρα πέτρα. Το Ξύλινο Σπήλαιο είναι μέρος του Hyades Mountain Resort στο χωριό Τρίκαλα Κορινθίας, το οποίο βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη.

Το κυρίως κτίσμα θυμίζει τη μορφή μιας σπηλιάς – σαν καταφύγιο – με δύο χώρους ύπνου καθώς και κουζίνα ενιαίας διαρρύθμισης. Η εξωτερική ζώνη περιλαμβάνει δύο δευτερεύοντα δωμάτια: ένα καθιστικό με τζάκι και το μπάνιο του κύριου δωματίου.

Τα περισσότερα από τα στοιχεία δόμισης είναι ξύλινα και οι εξωτερικοί χώροι από πέτρα που προέρχονται από την τοπική περιοχή. Η καμπύλη δομή είναι κατασκευασμένη από ερυθρελάτη ακατέργαστη ξυλεία, ενώ τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (κουζίνα, ντουλάπια, δάπεδο κ.λπ.) είναι από κόντρα πλακέ χωρίς κόμπους.

Η κατασκευή του έργου πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Tenon επί τόπου. Η καμπύλη κατασκευή αποτελείται από 1.112 διαφορετικά καμπύλα ξύλινα κομμάτια. Τα σχέδια κάθε κομματιού παρήχθησαν αλγοριθμικά και μεταφέρθηκαν επιτόπου, όπου τα κομμάτια υποβλήθηκαν…

Η συνέχεια εδώ