Φιλόσοφος & συγγραφέας η πανέμορφη Σταρ Ελλάς Λένα Παπαρρηγοπούλου

“Μια μοναδική προσωπικότητα έμπνευσης και δημιουργίας”

Αναφέρει ο Κυριάκος Μαριδάκης
Μέλος της  Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 

Η αξιόλογη κα Έλενα Παπαρρηγοπούλου πριν από 18 χρόνια στέφθηκε Σταρ Ελλάς, κάνοντας μια λαμπρή καριέρα στο modelling. Ωστόσο αυτό που την κέρδισε, ήταν η συγγραφή των βιβλίων.

Μετά τα καλλιστεία δούλεψε όπως έχει αναφέρει σαν μοντέλο με booker την κα Έλενα Χριστοπούλου, κάνοντας φωτογραφίσεις, επιδείξεις μόδας, διαφημιστικά. Πέρασε με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο στη Θεολογία, επιλέγοντας όμως την καριέρα του μοντέλου.

Αν και ήταν ντροπαλή, ήθελε να κάνει μόνο φωτογραφίσεις αφού ο στόχος της ήταν να κερδίσει τον τίτλο στα Καλλιστεία, εκπροσωπόντας όπως και έγινε την Ελλάδα στα Μις Υφήλιος.

Αυτό που τη χαρακτηρίζει όμως είναι η μοναδική της απλότητα, η ευγένειά της, η ταπεινότητά της, πρόσχαρη, με πάνεμορφο ψυχικό κόσμο, επιλέγοντας την αγάπη της για το Θεό.

«Στωική Φιλοσοφία της Θρησκείας», ο τίτλος που φέρει το βιβλίο της Ελένης – Χρυσηίδας Παπαρρηγοπούλου και οι θέσεις του Ζήνωνα και του Κλεάνθη για το Θεό, τον Κόσμο και τον Άνθρωπο, το θέμα που πραγματεύεται.

Όσον αφορά τον κατάλογο των εκδόσεων βιβλίων φιλοσοφίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο, ο κατατοπιστικός οδηγός της Ελένης-Χρυσηίδος Παπαρρηγοπούλου, στον οποίο παρουσιάζει με εξαιρετικά εύληπτο και επικοινωνιακό τρόπο τις αρχές της φιλοσοφικής σχολής του στωικισμού και ειδικότερα της στωικής φιλοσοφίας της θρησκείας. 
Εξετάζει τη σκέψη και την ηθική διδασκαλία των ιδρυτών της, που μιλούν ολοκληρωμένα και συγκροτημένα για το Θεό, τον άνθρωπο, τη φύση, την αρετή, την απάθεια-αταραξία και την ελευθερία.

Η Ελένη Χρυσηίδα Παπαρρηγοπούλου εργάστηκε ως ειδική σύμβουλος στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, και διοργάνωσε με επιτυχία τη διημερίδα για τη Θρησκευτική – Εκκλησιαστική Διπλωματία.