Φιλανθρωπική έκθεση της Βίβιαν Ζώταλη «Ανάμνησις»

Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies  σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design παρουσιάζουν και σας προσκαλούν στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της εικαστικού Βίβιαν Ζώταλη με τίτλο : «Ανάμνησις».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή  7 Ιουνίου στις 18.30  στο European Centre-Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στην Πλάκα.

Η ατομική έκθεση «Ανάμνησις» της Βιβιάν Ζώταλη μας ταξιδεύει με τα έργα της στη θάλασσα, στην ανατολή, κοιτάζοντας τα σύννεφα, επισκέπτοντας χωριά και Ελληνικά νησιά. Εμπνεύστηκε από την έννοια της ανάμνησις του Σωκράτη και του Πλάτωνα, που περιγράφει ότι  έχουμε την δυνατότητα να ξαναθυμηθούμε όλες τις αλήθειες μας, μέσω μιας ξαφνικής, διορατικής στιγμής, βιώνοντας ένα είδος αφύπνισης. 

Η εικαστικός χρησιμοποιεί πληθώρα τεχνικών και μέσων, απεικονίζοντας δυναμικούς αλλά και ονειρικούς κόσμους.  Η Βίβιαν ενθαρρύνει τους θεατές να  επανασυνδεθούν με την ουσία της Ελλάδας, να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης και να ξυπνήσουν υποσυνείδητες αναμνήσεις, προτείνοντας την ιδέα ότι η ποιότητα των αναμνήσεών μας διαμορφώνει και την ποιότητα της ζωής μας.

Μέσα από την έκθεση «Ανάμνησις» η εικαστικός υποστηρίζει τον οργανισμό «Ίππολυση».  Η Ιππόλυση είναι ένα κέντρο το οποίο σώζει άλογα, τους προσφέρει αγάπη και καλή ποιότητα ζωής και στη συνέχεια εκείνα με τη σειρά τους βοηθούν τους ανθρώπους μέσα από συνεδρίες μάθησης, θεραπείας και αυτογνωσίας.

Η Ιππόλυση είναι μία αγκαλιά, μια ανάσα μέσα σε όλες τις δυσκολίες.Στόχος της Ιππόλυσης είναι η διάδοση της αποτελεσματικής θεραπευτικής μεθόδου με τα άλογα σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Ιουνίου, 18.30 – 21.00 (ισόγειο & ημιώροφος)
Διάρκεια έκθεσης:  Από 7/06/2024 έως 7/07/2024
Ημέρες & Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή, 12.00 – 19.00
Χώρος: The European Centre-Contemporary Space Athens: Μητροπόλεως 74, Αθήνα