Δέσποινα Γαβαλά: “Love your self” γιατί μόνο εάν αγαπήσουμε αυτό που είμαστε, θα είμαστε ευτυχισμένοι και γεμάτοι

Η ιδιοκτήτρια του Beautyworld Δέσποινα Γαβαλά, επιχειρηματίας στο χώρο της ομορφιάς, απαντάει στις ερωτήσεις του Μιχάλη Γωνιωτάκη για το polismagazino.gr

Κυρία Γαβαλά. Είστε η beauty expert της Μυκόνου. Μιλήστε μας για εσάς, το ξεκίνημά σας, την πορεία σας και τα μελλοντικά σας σχέδια. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Αφού τελείωσα τα σχολικά μου χρόνια στο Μπαχλιτζανακη συνέχισα τις σπουδές μου στο παιδαγωγικό.
Μου άρεσε πολύ ο αθλητισμός και απο μικρή έτρεχα στα γήπεδα πήγα σε σχολή καράτε, έκανα καταδύσεις ιστιοπλοΐα, έπαιζα μπάσκετ κ καπως ετσι γέμιζα τον ελεύθερο μου χρόνο σαν έφηβη.
Οταν τελείωσα τις σπουδές αποφάσισα να πάω λίγες μέρες στην Μύκονο για διακοπές και η απόφαση αυτη τελικά άλλαξε όλη την πορεία της ζωής μου. Αγάπησα το νησί και αποφάσισα να μείνω. Είδα σαν ευκαιρία το γεγονός οτι στο νησί πέρα απο καποια μικρά κομμωτήρια δεν υπήρχε κάποιος χώρος με ολοκληρωμένες παροχες περιποίησης και ομορφιας και ετσι τόλμησα να ανοίξω το πρώτο μου Beauty salon.

Γιατί επιλέξατε τη Μύκονο και όχι κάποιο άλλο νησί; Για μένα αυτο το νησί είναι μοναδικό. Έχει όλη αυτή την ενέργεια το απόλυτο λευκό και το καθαρό Γαλαζιο της θαλασσας. Ειναι κατι μοναδικό σε όλο τον πλανήτη, πιστεύω. Συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και την πολυτελεια κατι που οι επισκέπτες του κυριολεκτικά λατρεύουν. Μπορουν να ζουν σε παραδοσιακά σπιτάκια, σε βίλες ή και σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και να κυκλοφορούν στους δρόμους εκτος πόλης και να βλέπουν κοπάδια από ζώα δίπλα τους, να πηγαίνουν σε καταγάλανες ακρογιαλιες και να τρώνε ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα του νησιού αλλα και γευστικά πανάκριβα πιάτα από σεφ με αστέρια michelen. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός είναι και το πιο εντυπωσιακό δεδομένο του νησιού αλλά και ο λόγος που το επέλεξα.

Τι μας προτείνετε για να λάμψουμε το καλοκαίρι; Τα δύο βασικά που τονίζω παντα στις πελάτισσες μου ειναι η ενυδάτωση και η προστασία.
Καλές Κρεμες για προστασία από τον ήλιο, ενυδατώσεις σε μαλλιά, πρόσωπο και σώμα. Καλό ειναι να απευθυνόμαστε στους ειδικούς για να μας προτείνουν τις καλύτερες κρέμες θεραπείες και προϊόντα που χρειάζεται η επιδερμίδα μας ή και τα μαλλιά μας και να μην αγοράζουμε μόνο ότι βλεπουμε στις διαφημίσεις.

Οι υπηρεσίες ομορφιάς των Beautyworld έχουν αγαπηθεί από πολλές επώνυμες star. Πείτε μας μερικά ονόματα και ποια από όλες ήταν η πιο απαιτητική; Απαιτητικές γυναίκες δεν υπάρχουν για εμένα, υπαρχουν γυναικες που ξέρουν τι θέλουν και οι συγκεκριμένες είναι και οι αγαπημένες μας. Έχουμε εξυπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια έναν πολύ μεγάλο αριθμό απο επώνυμα πρόσωπα απο Ελλάδα και εξωτερικό. Από διάσημα μοντέλα καλλιτέχνες κι επιχειρηματίες, μεχρι και πριγκηπικές οικογένειες (Την Οικογενεια Καρντάσιαν, τη Ναόμι Κάμπελ, το Ρόμπερτο Καβάλι)…

Οι υπηρεσίες ομορφιάς που προσφέρετε απευθύνονται μόνο σε γυναίκες; Οι άνδρες φροντίζουν τον εαυτό τους; Το κατάστημά μας λειτουργεί σχεδόν 20 χρόνια και απευθυνόμασταν απο την αρχή με το μενού του spa και στα δυο φύλλα. Βέβαια τα πρώτα χρόνια η αλήθεια είναι οτι το ΑΝΤΡΙΚΟ μας κοινό ήταν περιορισμένο αλλα με τα χρονια ο άντρας αισθάνεται πιο σίγουρος και απελευθερωμένος απο ταμπού και του αρέσει να φροντίζει τον εαυτό του και αυτό φάνηκε απο τη μεγάλη πια επισκεψιμότητα του αντρικού μας πελατολογίου. Έτσι και αλλιώς όλοι έχουν δικαίωμα στη φροντιδα και περιποίηση.

Κάποιο συμβάν που σας έχει μείνει αξέχαστο… Είναι πολλά αυτά που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μου. Η Μυκονος ειναι ενα νησί που ερχόμαστε σε επαφή με ιδιαίτερους ανθρώπους και όλο αυτό από μόνο του είναι ενδιαφέρον… Μας είχαν κλείσει ραντεβού για μια πελάτισσα από ένα Γραφείο και ήθελαν να μην υπαρχει αλλη πελάτισσα στον χώρο και θα μας πληρώναν εξτρα γι’ αυτη την εξυπηρέτηση. Η πελάτισσα ήταν μια πριγκίπισσα από ότι μάθαμε αργότερα και στην είσοδο του μαγαζιου ήταν 2 σωματοφύλακες με όπλα που δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανεναν… Μια άλλη φορά ένας πολυ επώνυμος σχεδιαστής μοδας ήρθε στο κατάστημα με συνοδεία από 6 σωματοφύλακες και 3 τζιπ και η ταχύτατη είσοδός του στο κατάστημα θύμιζε ταινία, με τους σωματοφύλακες σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα …δια παν ενδεχόμενον!

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό σας ως γυναίκα και ως επαγγελματίας; Τρεις λεξεις: Επιμονή – Πείσμα – Εργατικότητα

Αισθάνεστε επιτυχημένη ως επαγγελματίας; Ως γυναίκα; Αισθάνομαι ότι έχω πετύχει τα όνειρα που είχα βάλει στο ξεκίνημά μου και αυτο πρέπει να ομολογήσω οτι μου δίνει μια μεγάλη αίσθηση ικανοποίησης και χαράς. Βέβαια μου αρέσει να βάζω συνέχεια καινούργιους στόχους και να τους πετυχαίνω γιατι αυτο μου δίνει ζωη. Γιατί αυτό είναι η ζωή! Ως γυναίκα τωρα αισθάνομαι απόλυτα επιτυχημένη γιατι ο Θεός με αξίωσε να εχω τις δυο πολυαγαπημένες μου κόρες και που όσο μεγαλώνουν αποκτώ και δυο εξαιρετικές φίλες.

Εάν αρχίζατε από την αρχή τι θα αλλάζατε και τι θα διορθώνατε; Ισως κι επαναλαμβάνω ίσως, το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να μην με παρέσυρε τόσο πολύ το συναίσθημα στη δουλειά μου.
Όπως μου είχε πει κάποτε ενας φίλος, θα πρεπει στη δουλειά σου να σκέφτεσαι σαν μαθηματικός και όχι σαν φιλόλογος. Κατά τα άλλα πιστεύω ότι όλες οι εμπειρίες μας ειναι εκείνες που μας οδηγούν και η νοημοσύνη μας εκείνη που μας κατευθύνει προς το δρομο που επιλέγουμε και αξίζουμε σαν άνθρωποι.

Το καλοκαίρι στη Μύκονο, το χειμώνα που δραστηριοποιείστε; Είναι ευτυχία για μένα να ζω και να εργάζομαι στο συγκεκριμένο νησί το καλοκαίρι, γιατι μπορεις να συνδυάζεις τη δουλειά με τις διακοπες. Ο χειμώνας μου παντα ειναι γεμάτος από επαγγελματικά ταξίδια σεμινάρια και εκθέσει. Το χειμωνα το κεντρικό μας κατάστημα εξακολουθεί να είναι ανοιχτό αλλα προσωπικά ασχολούμαι περισσοτερο με το e-shop που εχουμε και την οργάνωση και προώθηση των δραστηριοτήτων μου μέσω social.

Υπάρχει κάποιο motto ζωής στα Beauty World by Despina Gavala; Το motto μας ειναι Love your self γιατι μονο αν αγαπήσουμε αυτό που είμαστε, θα είμαστε ευτυχισμένοι και γεμάτοι.

https://www.facebook.com/BeautyworldDG/

https://www.beautyworldbydg.gr/