“Φεύγοντας να πάρεις και το Γουρούνι σου” Μια συλλογή διηγημάτων του Νίκου Χριστόπουλου από τις Εκδόσεις Libron

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Μια τολμηρή ακροβασία μεταξύ πραγματικότητας και των πιο μύχιων σκέψεών μας

Περιγραφή

Μια συλλογή διηγημάτων που ξεκινούν από τον άνθρωπο και καταλήγουν σε μια πιο μύχια προσέγγιση της σκέψης του. Καθημερινότητες των ηρώων που μιλούν στο υποσυνείδητο για όσα κατά καιρούς βλέπουμε ή σκεφτόμαστε, αλλά μένουν σαν μια κρυφή άποψη. Σε μια ξεκάθαρη και ειλικρινή αφήγηση, ο Νίκος Χριστόπουλος, μας φέρνει μπροστά στην πραγματικότητα και στις απόψεις μας για αυτή, ακολουθώντας ένα μοτίβο κυνικό έξυπνα αλλά και χιουμοριστικό. Δίχως βαθυστόχαστες φιλοσοφικές ή άλλες δήθεν ενδόμυχες θεωρήσεις, το καθένα από τα κείμενα αυτά είναι μια δυνατή σπρωξιά στην αλήθεια, μέσα από έναν χαρακτήρα αλληγορικό που συνδυάζει την απλή πραγματικότητα με τα «θέλω» του νου.

Ρεαλιστική απόδοση, με σουρεαλιστικά στοιχεία, στοχευμένο χιούμορ και συναισθηματική ένταση, είναι ο βασικός συνδυασμός που καθηλώνουν τον αναγνώστη, τον ξαφνιάζουν σε κάθε αλλαγή σελίδας, για να καταλήξει σε μια ανάγκη ταύτισης και αναθεώρησης του τι τελικά η ζωή μας κρύβει ή τι κρύβουμε εμείς από τους άλλους μέσα στον νου μας.

Για τον συγγραφέα: Ο Νίκος Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας δικηγόρος, με απώτερη επιθυμία να καταλήξει ερασιτέχνης συγγραφέας. Η συλλογή διηγημάτων Φεύγοντας να πάρεις και το γουρούνι σου είναι το πρώτο του βιβλίο.

ISBN: 978-618-5427-69-6, Αριθμός σελίδων: 152, Ημ. Έκδοσης: 4/2022, Τιμή: € 11,90

Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ