Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους 17-19 Ιουνίου στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις «Κηφισιά» σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς, με το ΝΠΔΔ «Βικέλας» θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ελληνικές ταινίες μικρού μήκους και στους δημιουργούς την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους, με ελεύθερη είσοδο, από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου 9.30 μμ – 11.00 στη Βίλα Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων και Κυριακού).

Καλλιτεχνικός διευθυντής του τριημέρου θα είναι ο Κώστας Μαντάς, γνωστός κινηματογραφιστής, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πλήθος κινηματογραφικές προβολές στη Δροσιά αλλά και παλαιότερα στη βίλα Κώστα υπό την αιγίδα του ΚΕΜΜΕ.

Επιμέλεια Προγράμματος Χρήστος Ν. Καρακάσης Παραγωγός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας- Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF.

Το Ιούνιο του 2021, οι εκδόσεις «Κηφισιά», με τη συμβολή του Κώστα Μαντά και της Φλώρας Μυρσαλιώτου, υπό την αιγίδα της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς με τον τότε πρόεδρό της Γιώργο Παπαδόπουλο, πραγματοποίησε πενθήμερο προβολών κινηματογραφικών ταινιών στο Άλσος Κηφισιάς, με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή συντελεστών των ταινιών. Την παρουσίαση έκανε η Κατερίνα Καράμπελα.

Στο πλαίσιο των προβολών η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, θα υλοποιήσει δωρεάν σεμινάρια συγγραφής σεναρίου (στο πλαίσιο έργου που υλοποιείται με την Περιφέρεια Αττικής) σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και τις εκδόσεις «Κηφισιά». Τα σεμινάρια συγγραφής σεναρίου θα γίνουν στη Βίλα Δροσίνη 18 και 19 Ιουνίου 10.00 πμ με 4.00 μμ. και θα τα συντονίσουν η πρόεδρος του «Βικέλα» Ασπασία (Νίνα) Βλάχου και εκ μέρους των εκδόσεων «Κηφισιά» η  Φλώρα Μυρσαλιώτου.

Ως συνεργάτης των εκδόσεων «Κηφισιά», θα συμβάλλει για την επιτυχία της διοργάνωσης ο Φραντσέσκο Βιανέλλο, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στα τοπικά πολιτιστικά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα παρουσιάσει η Κατερίνα Μιλτ. Πορφυρογένη.

Πρόγραμμα προβολών

Παρασκευή  17 Ιουνίου  ώρα έναρξης 21:30

Σαν το Νερό, του Μάνου Τριανταφυλλάκη  12:54

Πρόσφυγες μέσα από τα μάτια του ποιητή,της Γεωργίας Μπλάγκου 6min

Βιολέτα,   του Φοίβου Ήμελλου 14:50

Pet, του Χρήστου Μωραίτη  (Χρήστος Λιάκουρης)  12min

Φλικ Φλοκ,  της Αγγελικής Παρδαλίδου  14:12

Σάββατο 18 Ιουνίου  ώρα έναρξης 21:30  

The Shadows Inside Me, του   Διγενή-Γεώργιου  Πορφύρη 18min

Closet,  της Diana Chemeris   6min

180 Μοίρες  των Ορέστη και Ορφέα Δούρβα 6min

Μοσχαράκι Κοκκινιστό, του Νίκου Καλλιπολίτη  10:39

Heavy Cross, του Δημήτρη Τρανού 16:42

Βρήκε τρόπο να ξεφύγει,  της Βασιλικής Κάππα 6min

 
Κυριακή  19 Ιουνίου  21:30

Προβολή ταινίας εκτός φεστιβάλ ευγενική χορηγία από την Σαρδηνία Ιταλία Margherita | Η Μαργκερίτα του Αλίτσε Μούρτζια, 2020 – 22′-

Απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής