ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣ: “Δεν θα έλεγα όχι στη Madonna”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Η μητέρα μου να μού τραγουδάει το «Στο ‘πα και στο ξαναλέω, στο γυαλό μην κατεβείς», όταν ήμουν πάρα πολύ μικρός.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Βρίσκομαι ήδη επί σκηνής με τον Χρήστο τον Μουστάκα απ’ τη ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ και με τον συνθέτη και πιανίστα Δημήτρη Αρσενόπουλο, αλλά δεν θα ‘λεγα όχι στη Madonna (γέλια).

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές, θετικές ή αρνητικές;

Τραγουδάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Λαϊκά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, Λένα Πλάτωνος, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Θεοδωράκη, Σπανό, Αττίκ, Χατζηνάσιο, άριες, avant garde, metal, pop. Δεν έκανα ποτέ διακρίσεις κι ετούτο μου βγήκε σε καλό, μιάς και με οδήγησε στο να διακρίνω από πολύ νωρίς το ενιαίον τής Μουσικής. Γι’ αυτό, μου προέκυψε πηγαία η ανάμειξη φαινομενικά άταιρων μουσικών μεταξύ τους.
Για ‘μένα, ο Πάχελμπελ κι ο Τσιτσάνης είναι ισάξια κορυφαίοι και ταιριαστοί. Ο Τζιουζέπε Βέρντι συνεργάζεται άψογα με τον Χάρη Κωστόπουλο, ο Μπετόβεν είναι το ίδιο λυρικός με τον Γιάννη Παπαϊωάννου, οι Modern Talking κι η Adele αντλούν απ’ την Άντζελα Δημητρίου, η Σοφία Βόσου είναι άκρως σχετική με την Lady Gaga, ο Καρβέλας δένει τέλεια με τον Εντουάρντο Ντι Κάπουα, η Madonna ενέχει τον Χατζιδάκι κι ας μην το ξέρει η ίδια, ο Michael Jackson κάνει τρομερό ντουέτο με τη Μαρινέλλα, η elecrtronica σε πάμπολλες εκφάνσεις της εμπεριέχει τούς δρόμους τής βυζαντινής μουσικής και πάει λέγοντας.
Κι όλα αυτά μαζί με πολλά περισσότερα, τα έχω κάνει πράξη και τά ‘χω αναρτημένα στο youtube και στο soundcloud για να μπορεί κάθε ακροατής και ακροαματιστής να τα διαπιστώνει και να τα γεύεται.

ΤΟ LINK ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/tragoodosaurus1

Σας «τρομάζει» η επιτυχία ή η αποτυχία;

Παραείναι εφήμερα και τα δυό για να με αφορούν ώστε να με τρομάζουν. Η απραξία, η αδιαφορία, το βόλεμα και τα στεγανά είναι που με στενοχωρούν και που καμιά φορά με εξοργίζουν, αλλά δε με τρομάζουν κι όλας.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά talent show;

Ευτυχώς που υπάρχουν! Για φανταστείτε να μην υπήρχαν! Πως θα εκφράζονταν δημόσια όλοι εκείνοι που πιστεύουν πως η ουσία στην τέχνη είναι το νά ‘σαι αναγνωρίσιμος και σταρ;!

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Ευτυχώς υπάρχουν και σήμερα στη χώρα μας πάρα πολλοί ταλαντούχοι ερμηνευτές και αξιολογότατοι συνθέτες που η συνεργασία μαζί τους θα αποτελούσε όνειρο ζωής για ‘μένα! Όμως και πάλι, δεν θά ‘λεγα όχι στη Madonna. (γέλια)

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Μα οι μάνατζερ μπορούν να γίνουν έως και Δήμαρχοι! Την πορεία ενός μουσικού δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν;!… (γέλια)

Εμφανίζεστε σε κάποια μουσική σκηνή;

Μαζί με τον Χρήστο Μουστάκα και τον συνθέτη και πιανίστα Δημήτρη Αρσενόπουλο, έχουμε δημιουργήσει την μουσική παράσταση με τίτλο «ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ vs ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣ». Αυτή τη φορά θα την παρουσιάσουμε στο Casper’s στο Χαλάνδρι, στις 30 Νοεμβρίου και εννοείται πως θα σάς περιμένουμε για να τραγουδήσουμε και να χαρούμε μαζί!
Είναι μια παράσταση- αναφορά σε όλους τούς μεγάλους Έλληνες συνθέτες, ενώ ταυτόχρονα διασχίζουμε όλη την διαδρομή τού Ελληνικού τραγουδιού απ’ την δεκαετία τού 30 μέχρι και σήμερα!
Το σίγουρο πάντως πού ‘ναι και αποδεδειγμένο στην πράξη απ’ όπου έχουμε μέχρι σήμερα παρουσιάσει την παράστασή μας αυτή, είναι πως με το μουσικό περιεχόμενο τού «ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ vs ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣ» την ερμηνευτική δεινότητα τού Χρήστου τού Μουστάκα και την μαεστρία τού Δημήτρη τού Αρσενόπουλου στο πιάνο, ξεκουράζονται τα αυτιά και γαληνεύει η καρδιά κάθε θεατή!
Εμένα πάλι θα με ακούσετε έτσι όπως με ξέρετε, ως Τραγουδόσαυρο, αλλά κυρίως όπως δεν με ξέρετε.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Αυτό το διάστημα βρίσκομαι σε αναζήτηση νέων και πρωτότυπων τραγουδιών από συνθέτες και στιχουργούς για να τα ερμηνεύσω και να τα δώσω στον κόσμο είτε διαδικτυακά, είτε υπό τη μορφή ολοκληρωμένου άλμπουμ.
Άλλωστε, ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, οφείλω να μην κάθομαι στ’ αυγά μου για να εξελίσσομαι συνειδησιακά και εκφραστικά-ερμηνευτικά.