Το TRAVEL GUIDE μας ταξιδεύει στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και στην ΑΤΤΑΛΕΙΑ

Ο Θάνος Παπαδημητρίου μας ξεναγεί σε ένα οδοιπορικό από την πόλη των πόλεων Κωνσταντινούπολη στην Αττάλεια αυτό το Σάββατο στις 19:30 στο Action24.

Με αφετηρία τον κεντρικό πεζόδρομο Istiklal κάνουμε την πρώτη γλυκειά στάση στο ιστορικότερο ζαχαροπλαστείο για μία τετ α τετ επαφή με τα πολίτικα γλυκά. Ακολουθεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία παραδοσιακού χαμάμ από αυτές που δύσκολα καταγράφονται από τηλεοπτική κάμερα. Το ταξίδι συνεχίζεται αλλάζοντας ήπειρο με μόλις 1 ευρώ αποτίοντας φόρο τιμής στην ασιατική πλευρά της Πόλης και συγκεκριμένα στη δική μας Χαλκηδόνα, το σημερινό Καντίκιοϊ. Κι επειδή ρωτώντας πας στην πόλη, το Travel Guide ανακαλύπτει το άλλοτε διδασκαλείο του χορού των δερβίσηδων που σήμερα έχει μετατραπεί σε μία ολόκληρη στοά με ανατολίτικα καφέ που προσελκύουν τη νεολαία και συνδυάζουν την απόλαυση του ναργιλέ για άντρες και γυναίκες.

Στάση μνήμης έξω από τη θρυλική Αγιά Σοφιά που για όλο τον ελληνισμό θα εξακολουθεί να είναι το σύμβολο του χριστιανισμού. Αποχαιρετούμε την Κωνσταντινούπολη με την πιο πλήρη κρουαζιέρα στο Βόσπορο για να θαυμάσετε εν πλω τον υπέροχο ορίζοντα της Πόλης, συνοδεία πλούσιου μπουφέ και αυθεντικού χορού της κοιλιάς.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει την εκπομπή εκτός Κωνσταντινούπολης για μία σύντομη ξενάγηση στην Αττάλεια, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνισμό, αφού εδώ βρίσκεται η περιοχή της αρχαίας Παμφυλίας.

Το ταξίδι συνεχίζεται στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Μαρμαρίδας που βρίσκεται απέναντι από τη Ρόδο και ολοκληρώνεται με μία πρώτη βόλτα στη Σμύρνη!

Εμβληματική-αινιγματική-σαγηνευτική η Πόλη των πόλεων έρχεται στο Travel Guide αυτό το Σάββατο 24 Απριλίου στις 19:30 στο Action24.

Και την Κυριακή 25 Απριλίου στις 19:30 ταξίδι στη ριβιέρα μάγια του Μεξικού 2ο Μέρος.

TRAVEL GUIDE το ταξίδι, όπως θα ήθελες να είναι!

travelguide24 #travelguidetv #action24 #newepisodes#Κωνσταντινούπολη #Αττάλεια

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19:30 στο ACTION 24

| Πανελλαδικά μέσω Cosmote TV & Nova & Web TV www.action24.gr|
|Και σε αναμετάδοση από 15 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα|