Το Huawei Atlas 900 AI Cluster Κερδίζει το Red Dot Award 2020

Το Huawei Atlas 900 AI cluster είναι ο νικητής του Red Dot Award, ξεχωρίζοντας μέσα από χιλιάδες υποψηφιότητες. Το Atlas 900 AI cluster αναδείχθηκε – από ειδική κριτική επιτροπή – για τον ολιστικό σχεδιασμό και την πρωτοποριακή του καινοτομία. Μετά το Atlas 300 και το Atlas 500, το Atlas 900 γίνεται το τρίτο μέλος της οικογένειας της Huawei που τιμάται με το Red Dot Award. Τα βραβεία αποτελούν ορόσημο της απαράμιλλης ποιότητας και του σχεδιασμού των προϊόντων Huawei Atlas.

Huawei Atlas 900 AI cluster

Το Atlas 900 AI cluster δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς με το κορυφαίο δίκτυο cluster, την κλιμακωτή επέκταση, το σύστημα διασποράς θερμότητας, το ολιστικό σχεδιασμό, την απόδοση, την ευελιξία και τις ανθρωποκεντρικές λεπτομέρειες.

Κορυφαίο δίκτυο cluster: Το Atlas 900, τοποθετείται στη κορυφή του AI computing, συνδυάζοντας χιλιάδες επεξεργαστές Huawei Ascend 910 AI που δημιουργούν το ταχύτερο AI cluster εκπαίδευσης παγκοσμίως. Στην κορυφή της επιστημονικής έρευνας και της επιχειρηματικής καινοτομίας, το Atlas 900 παρέχει στους ερευνητές ανεπανάληπτες ταχύτητες – προκειμένου να εκπαιδεύσουν μοντέλα AI με δεδομένα εικόνας και βίντεο. Ιδανικό για καθημερινές ή πολύπλοκες εργασίες, το cluster βοηθά με την υπολογιστική του δύναμη τους τρόπους εξερεύνησης του σύμπαντος, την πρόβλεψη καιρού, τη διερεύνηση φυσικών πόρων και την έλευση αυτόνομων αυτοκινήτων στην αγορά.

Κλιμακωτή επέκταση: Το σύμπλεγμα Atlas 900 AI παρέχει μια ευέλικτη λύση για τη διευκόλυνση της επέκτασης της χωρητικότητας για συγκεκριμένα σενάρια. Προσφέρει άφθονους υπολογιστικούς πόρους με τη μορφή υπηρεσιών cloud, καθιστώντας την τεχνολογική καινοτομία και την ΑΙ πιο προσιτή.

Μοναδική απόσβεση θερμότητας: Το Atlas 900 ενσωματώνει ένα υβριδικό υγρό σχεδιασμό ψύξης πρωτοποριακής τεχνολογίας, το οποίο αξιοποιεί την ενσωματωμένη αδιαβατική τεχνολογία για την παροχή υγρού ψύξης άνω του 95%. Ο σχεδιασμός διαχέει θερμότητα για κάθε ικρίωμα έως 50 kW, επιτυγχάνοντας μια αποτελεσματική κατανάλωση ισχύος (PUE) χαμηλότερη από 1,1, η καλύτερη ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία των κέντρων δεδομένων (ιδανικό PUE είναι 1,0). Το Atlas 900 λειτουργεί με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και θορύβου και εξοικονομεί χωρητικότητα εξοπλισμού κατά 80%.

Ολιστική σχεδίαση: Το σύμπλεγμα Atlas 900 AI προσφέρεται σε μία ενοποιημένη, συμπαγή ολοκληρωμένη σχεδίαση. Τα ικριώματα και στις δύο πλευρές σχηματίζουν το σχήμα αγκύλης “[]”. Στην επιστήμη των υπολογιστών, οι αγκύλες χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύσουν σύνολα χαρακτήρων, και επίσης αντιπροσωπεύουν το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο στη στοιχειώδη θεωρία αριθμών. Αυτή η αναλογία είναι ιδανική για το σύμπλεγμα Atlas 900 AI, επειδή η αύξηση του αριθμού των συσκευών δεν είναι απλώς μια εξίσωση 1 + 1 = 2, αλλά μάλλον εκθετική αύξηση της εξαιρετικής υπολογιστικής ισχύος της AI.
 Απόδοση: Η αρχιτεκτονική του τελειοποιεί τις άκρες και τις επιφάνειες του Atlas 900 AI cluster για να προσφέρει μια συναρπαστική, φουτουριστική εμφάνιση, σύμφωνα με την βέλτιστη απόδοση που απαιτείται στην ψηφιακή εποχή.

Επεκτασιμότητα: Ο σχεδιασμός συμβάλλει στην ευέλικτη δυνατότητα επέκτασης του Atlas 900. Καθώς προστίθενται περισσότερα racks, τα rack clusters διατηρούν μια αίσθηση φυσικής συνέχειας και απόδοσης, που εναρμονίζονται με τα δεδομένα που ρέουν στο cluster.

Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός: Το Atlas 900 λαμβάνει λεπτομέρειες σε επίπεδα που κανένας από τα αντίστοιχα του δεν έχει επιτύχει πριν. Κάθε ίντσα του cluster αποπνέει ποιότητα, τόσο φυσική όσο και επαναστατική σε θέματα αισθητικής και τεχνολογίας.

Το Red Dot Award είναι ένα από τα σημαντικότερα βραβεία παγκοσμίως σε θέματα βιομηχανικού σχεδιασμού. Αυτό το βραβείο είναι μόνο το πιο πρόσφατο από μια σειρά βραβεύσεων της οικογένειας Atlas. Άλλες διακρίσεις περιλαμβάνουν τα βραβεία GSMA GLOMO 2020, όπου το Atlas 900 απέσπασε πριν κάτι μήνες το Tech of the Future Award.

Σχετικά με το Red Dot Award
Το Red Dot Award φέρει παγκοσμίου φήμης αναγνώριση για πρακτικές που αφορούν την καλύτερη ποιότητα σχεδιασμού. Απονέμεται από το Design Zentrum Nordrhein Westfalen στο Έσσεν της Γερμανίας. Το Red Dot Award, μαζί με το IF Award της Γερμανίας και το IDEA Award των ΗΠΑ, αποτελούν τα κορυφαία βραβεία σχεδιασμού παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, υποβάλλονται δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές που διεκδικούν το Red Dot Award. Αναδεικνύονται μόνο προϊόντα ασυναγώνιστης καινοτομίας, χρηστικότητας και εμπειρίας χρήστη.

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα.
Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, οι 180.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) παρέχοντας το 1/2 σταθερής ευρυζωνικότητας για τις ελληνικές οικογένειες και τα 2/3 των κινητών δικτύων κάλυψης του πληθυσμού. Οι συσκευές της Huawei -τα smartphones, τα tablets και τα wearables- έχουν κατασκευαστεί με στόχο την καλύτερη εμπειρία χρήσης των καταναλωτών και τη διευκόλυνση στις καθημερινές τους ανάγκες τόσο στην εργασία τους όσο και στη διασκέδαση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links: http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.twitter.com/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.youtube.com/Huawei