ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ

Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι γνωστός παγκοσμίως για τις δράσεις του προωθώντας όπως εκείνος ξέρει την Ελληνική πολιτιστική διπλωματία , την ειρήνη , την αδελφοσύνη των λαών στις Οικουμενικές αρχές και άξιες που διασώθηκαν στην Σαλαμίνα , την πολιτιστική μας κληρονομιά και προβολή της χώρας μας σε 51 κράτη την πρωτοβουλία του να ενσωματωθεί η Αρχαία Σαλαμίνα στα μνημεία της UNESCO , ενισχύοντας τέλος τις σχέσεις της πατρίδας μας με αντίστοιχες χώρες στο όνομα του Πολιτισμού και των Αξιών!
Κάποιοι τον αποκαλούν «παγκόσμιο Πρέσβη» με Διεθνή επιρροή και σεβασμό με την πραγματικότητα να τους επιβεβαιώνει , αφού η προσωπικότητα του και οι δράσεις του έχουν ήδη αναγνωριστεί και τιμηθεί από Αρχηγούς Κρατών (Ισραηλ, Μονακο, Ε.Ε., Γερμανία, Η.Π.Α., Ρωσσία, Κίνα, Τσεχία) και διεθνείς οργανισμούς.
Ο Κυριάκος Μαριδάκης έχοντας ζήσει σχεδόν 20 χρόνια στις Η.Π.Α. και στην Γερμανία διαθέτει για όσους τον γνωρίζουν μια ιδιαίτερη ευγένεια, αρετή και παιδεία.
Ένας πατριώτης, με τη βαθιά έννοια του όρου χωρίς να είναι ποτέ προκλητικός ούτε λαϊκιστής. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν διολισθαίνει σε εθνικιστικές κορώνες ενώ αντιθέτως εξέπεμψε το πλέον προοδευτικό παγκόσμιο μήνυμα συνύπαρξης όλων των λαών στην επέτειο της Ναυμαχία της Σαλαμίνας που διοργάνωσε ο ίδιος με το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς στο Σύνταγμα τον περασμένο Σεπτέμβρη , τιμώντας ΟΛΟΥΣ τους νεκρούς ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας , φυλής , θρησκείας και κοινωνικής τάξης .

Με βαθιά μόρφωση και καλλιέργεια, προβάλλει σε Ελλάδα και Εξωτερικό , με σπάνια ρητορική δεινότητα τα πιστεύω του, αναδεικνύοντας πάντα το εθνικό συμφέρον.

Ιδεολογικά συντηρητικός , σεμνός , ταπεινός , ανθρωπιστής, ιδεολόγος, προσηνής και ευγενικός πάντα στην πρώτη γραμμή σε κάθε εθελοντική δράση και ανθρωπιστικό / φιλανθρωπικό έργο , πιστεύοντας ακράδαντα στα λόγια του Προέδρου Κέννετυ « Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου » χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως έναν απλό εθελοντή χωρίς να προβάλλει τους τιμητικούς του τίτλους που εχει αποκτήσει σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Αυτές οι συμβολικές κινήσεις δείχνουν την ποιότητα ενός ανθρώπου που τον εκτιμούμε όλοι εμεις που τον γνωρίζουμε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς.

Εμείς ευχόμαστε στον κ. Μαριδάκη να συνεχίσει με το ιδιο πάθος το σημαντικό αυτό εργο που επιτελεί όχι μονο για την Ελλάδα αλλα και για ολόκληρη την ανθρωπότητα κάνοντας υπερήφανους όλους μας.