“Το πράσινο σημειωματάριο” – Clare Pooley – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Clare Pooley (Κλερ Πούλι) αποφοίτησε από το Newnham College (Cambridge) και δούλεψε είκοσι χρόνια στη διαφήμιση την οποία εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. Ζει στο Φούλαμ του Λονδίνου με τον σύζυγό της, τα τρία παιδιά τους, τα δυο τους σκυλιά και ένα σκαντζοχοιράκι. Διατηρεί το blog Mummy was a secret drinker το οποίο έχουν επισκεφθεί τρία εκατομμύρια αναγνώστες.

Το 2017 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό The sober diaries το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Το πράσινο σημειωματάριο είναι το πρώτο της μυθιστόρημα το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 29 χώρες.

Μεταφραση κα Αυγουστίνου Βούλα
Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Δροσερό, γλυκό, τρυφερό, αληθινό και φυσικά συγκινησιακό.

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι αληθινός? Μα κανένας δεν είναι τέλειος.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα δροσερό αεράκι μέσα στη ζέστη … ένα κύμα δροσιάς και χαράς είναι από τα βιβλία που δεν ήθελα να τελειώσει και αυτό για εμένα είναι επιτυχία!
Έχεις αναρωτηθεί πως αυτό που προβάλεις δεν είναι πάντα η αλήθεια? Και πως η αλήθεια είναι εντελώς υπερεκτιμημένη. Ένα τετράδιο ένα πείραμα αυθεντικότητας που ξεκινάει από τον υπέροχο Τζούλιαν ένα πείραμα που δείχνει την ανάγκη της σύνδεσης μας με άλλους ώστε να μην νιώθουμε αποκομμένοι ,την αδήριτη εκείνη κατάσταση που ανακαλύπτουμε ποσό πολύ χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον άσχετα από που προέρχεται ο καθένας μας.

Ένα βιβλίο αληθινό! Άψογος ο χαρακτηρισμός του βιβλίου από ως : Ένα βιβλίο σαν ζεστή αγκαλιά (Washington Post)
Προβάλει την ζωή μέσα από το πρίσμα ενός αστείρευτου και αισιόδοξου κειμένου φωτίζοντας όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης.
Άραγε θα άντεχες να τσαλακώσεις τον εαυτό σου? Να διαβάζει κάποιος τις πιο κρυφές σου αλήθειες και επιθυμίες ?
Θα ένιωθες εκτεθειμένος ή ανακουφισμένος ?
Όλες αυτές οι περιπτώσεις των ηρώων μας αναδύονται στο αβρό αυτό μυθιστόρημα.
«Όλοι λένε ψέματα για την ζωή τους. Τι θα γινόταν όμως αν μοιραζόσουν την αλήθεια?»
Ένα τέτοιο πείραμα συνεπάγεται στην ευτυχία η στην απογοήτευση?
Eν κατακλείδi όλοι οι χαρακτήρες που σκιαγραφούνται ο Τζούλιαν,η Μόνικα, ο Χάζαρντ, ο Ράιλι, η Άλις και όλοι όσοι τους περιτριγυρίζουν γίνονται φίλοι σου και μένουν βαθιά στην ψυχή σου!

Απολαυστικό!
@books_elenmpa

Διαβάστε ένα απόσπασμα…

Θα το βρείτε : https://www.metaixmio.gr/el/products/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF?gclid=EAIaIQobChMIwJGDtZ-y8QIVBtN3Ch2qWQ9wEAAYASAAEgLWm_D_BwE